Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, sosyal, demokratik ve toplumsal barışın Diyarbakır'ın genetiğinde olduğunu belirterek, Diyarbakır olarak Avrupa Birliği üyesi olmaya aday olduklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın Diyarbakır Hilton Garden Otel'de düzenlediği "Bölgemizin Mali Müşavirlik Mesleği Sorunlar ve Çözüm Yolları" başlıklı panele katıldı.  Panele TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu ve Diyarbakır'de çalışan mali müşavirler ve serbest muhasebeciler hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu, Kürt sorununun diyalog süreci ile birlikte bir an önce çözülmesi gerektiğine olan inançlarının tam olduğunu vurguladı. Azizoğlu, "Biz bu mesleği fiilen icra edenler olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; demokrasisi gelişmiş ülkelerin ekonomileri de buna paralel gelişiyor" dedi.

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise TÜRMOB'un duruşunun her zaman demokrasi, özgürlük ve adil bir yargıdan yana olduğunu belirtti.

Gültan Kışanak ise halkın verdiği inisiyatifle, görevlerini adil bir şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını söyleyerek, belediyecilikte katılımcılığın önemine vurgu yaptı.

Kışanak, Türkiye'de katılımcılığın içinin boşaltılmış bir kavram olduğunu belirtirken, "Bizler bu kenti katılımcılığı esas alarak katılımcılık yönetimlerinin bir parçası olarak görüyoruz. Mali Müşavirler Odası ile çalışmalarımızı sadece bir maliye alanı olarak değil, sosyo-ekonomik olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

"Türkiye Avrupa Birliği'ne giremedi, ancak TÜRMOB çalışmalarından dolayı Avrupa Birliği'ne girdi. Biz de Diyarbakır olarak Avrupa Birliği üyesi olmaya adayız" diyen Kışanak, sosyal, demokratik ve toplumsal barışın Diyarbakır’ın genetiğinde olduğunu kaydetti. 

Kışanak, Türkiye'de demokratik bir yönetimin olmadığının altını çizerek, "Hiç kimsenin dinine, diline bakmadan, farklılığı esas alarak Türkiye'de demokratik özekliği ilan edeceğiz. Bu noktada şeffaflık ilkesi bizim için çok önemlidir" ifadelerini kullandı. (ANF)