Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Kobani eylemleriyle beraber başlayan olaylara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrına dikkat çekerek, "Kürtlerin korkacağı ne kaldı ki?.. Hapisse hapis... İşkenceyse işkence... Sürgünse sürgün... Ölümse ölüm..." dedi. Kışanak 'bireysel silahlanmanın arttığının' ve 'gençlerde duygusal kopuşun derine gittiğinin' de altını çizdi.

Hasan Cemal'in, T24'teki köşesine taşıdığı "Hapis, işkence, sürgün, ölüm; Kürtlerin korkacağı ne kaldı ki!" başlıklı yazısında Kışanak'la görüşmeye dair aktardığı kısım şöyle:

Kışanak: Bireysel silahlanma arttı, gençlerde duygusal kopuş derine gidiyor

Büyükşehir Belediyesi’nde eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yla sohbet ediyoruz.

Gültan Kışanak ‘bireysel silahlanma’nın son zamanlarda nasıl artış kaydettiğine dikkat çekiyor. Bu konudaki kendi direnişinin de aşınmaya başladığını itiraf ediyor, bundan duyduğu rahatsızlığı belirterek...

Gültan Kışanak’ın şu sözlerini özellikle not ediyorum:

Ne kadar kibirli bir insan bu Tayyip Erdoğan... Hissedemiyor Kürtlerin acısını... Gazze’de, Mısır’da, Mavi Marmara’daki acıları hissedebiliyor. One minut diyor. Habire Rabia işareti yapıyor. Ama Kobanê’ye gelince, Kürtlerin acılarına gelince tek bir cümle çıkmıyor ağzından. Kürtlerle en ufak bir empati yapamıyor. Halbuki yürekteki hissiyat çok önemlidir.

Şöyle devam ediyor:

Kürt gençlerinde Ankara’ya, devlete dönük duygusal kopuş çok derine gidiyor.

Tedirgin Gültan Kışanak.

İki taraflı böylesine kopuşların Türkiye’yi ‘kanlı bir kaos’un içine sürükleyebileceğinin altını çizdikten sonra ekliyor:

Kürtlerin korkacağı ne kaldı ki?.. Hapisse hapis... İşkenceyse işkence... Sürgünse sürgün... Ölümse ölüm... Kürtlerin çekmediği acı kalmadı ki... İp bir yerden sonra koparsa, ‘N’apalım bir daha yaşarız’ diyenler o kadar çoğalmaya başladı ki...

Hasan Cemal'in yazısının tamamı için tıklayınız