Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başkanlık sitemini savundu, "zorunluluktur" dedi. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın yere düşen Türk bayrağının kaldırılmasını beklemesini "bayrağı niye yerden aldı; eğer İmralı için vesile olarak kullandıysa yemezler" değerlendirmesinde bulundu. Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da İstanbul'dan aday olma çağrısında bulundu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ LÜKS DEĞİL; ZORUNLULUK"

Bağış, "Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında gerçek denetimin, gerçek kontrolün sağlandığı başkanlık sistemi Türkiye'yi uçurur. Başkanlık sistemi Türkiye için bir lüks değil, bana sorarsanız, zorunluluktur," dedi.

"KILIÇDAROĞLU İSTANBUL'DAN ADAY OLSUN"

CHP'nin "AK Parti'yi yakalamamıza az kaldı" dediğini aktaran Bağış, "Arada 25 puanlık fark var. 25 puanlık fark, onlara az gözükmeye başladı. Düştükleri durum artık hamdolsun bu," diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'dan aday olması yönünde çağrıda bulundu.

"BAYRAĞI İMRALI İÇİN VESİLE OLARAK KULLANDIYSA, YEMEZLER"

Bağış, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a yönelik olarak da şunları söyledi:

"Geçen BDP'den sayın Gültan Kışanak, bir yerde eğilmiş Türk bayrağını kaldırmış. Bu, takdir edilecek bir harekettir. Kendisini tebrik ediyorum. Ama şunu da bilsin, bunu İmralı'ya gitmek için bir vesile olarak kullandıysa, onu da yemezler. Biraz daha samimiyetlerini göstermeleri gerekir. Bu ülkede her birimizin kardeşçe, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşayabileceği bir ortamı hazırlamaya varsalar, biz bu ülkede hiçbir ayrım yapmadan, etnik kökenine, ana diline, siyasi görüşüne, tercihlerine bakmadan herkesi anayasal haklarından aynı eşitlik oranından yararlanabileceği ortamı hazırlamak konusunda 2002'den bu yana nasıl ter döküyorsak, bundan sonra da aynı kararlılığa sahibiz."

BAYRAK MEVZUU

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partisinin 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşması sırasında duvara asılı Türk Bayrağı'nın düşmesi üzerine, ''Medyada bayrak niye düştü diye?'' polemik yapılacağını söylemiş; düşen bayrak partililer tarafından alınarak tekrar yerine asılıncaya kadar da konuşmasına kısa bir ara vermişti.