BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında konuştu. Çözüm sürecini sabırla ilerletmeye çalıştıklarını ifade eden Kışanak, "Partimizin bir heyeti Öcalan ile görüşme gerçekleştirdi. Biz fedakarlıkla süreci kesintiye uğratmadan ilerletme çabası içindeyiz. Bu çabamızın görülmesi ve devletin adım atması gerekiyor" diye konuştu.

"ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Ankara'da 'Gezi Parkı' eylemleri sırasında çıkan olaylarda hayıtını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili olarak Kışanak, "Polis kurşunu ile vuruldu ve yaşamını yitirdi. Kamera kayıtları ile tespitli bir cinayet var. Ancak o polis serbest bırakıldı. Bu her zaman yaptıkları uygulama ama bu sefer göz göre göre örtbas etmeye çalışıyorlar. Başbakan polisleri kutladı ve kahramanlık destanı yazdığını söyledi ve tahliye kararı geldi. İktidara yakın bazı çevreler bu tahliyeyi meşru göstermeye çalıştılar" dedi.

"MİLLİ İRADE RAKAMLA ÖLÇÜLMEZ"

Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında 'Ayaklar ne zaman baş oldu' sözlerine değinen Kışanak, "Demokraside böyle bir cümle kullanılabilir mi? Bu ülkede padişahlık mı, sultanlık mı var? 'Milli İradeye Saygı' mitingi yapıyor. Milli irade rakamla ölçülmez. Ülkenin yarısını yok sayacaksın yarısının demokrasi arayışını gayri meşru ilan edeceksin, ayak ilan edeceksin. Sen de milletin üzerinde iktidar yetkini kullanacaksın. Başbakan'a tavsiye ediyoruz. Yanına siyasi danışman alsın. Sayın Başbakan bu ülkede ayak yok hepimiz baş olacağız. Buradan bir mağduriyet edebiyatı çıkartmaya çalışıyor" diye konuştu.

"DEMOKRASİ SADECE SEÇİMDEN İBARET DEĞİLDİR"

Kışanak, "Her türlü eleştiriyi karşı çıkışı sen demokrasi karşıtlığı olarak adlandıramazsın. Başbakan'a tavsiye ediyoruz. Sokaktan meydanlardan korkmasın. Sokağın sesine kulak assın. Bu yanlışlarını böyle düzeltebilir. Demokrasi sadece seçimden ibaret değildir. Halk istemiyorsa yapmayacağım diyeceksin. Demokrasi böyle bir şeydir. Belediye Başkanı, Otobüs durağını halka soracağız' diyor. Haydarpaşa'yı Galataport'u halka soracak mısın? Parklardaki, açık alanlardaki demokratik sivil muhalefeti güçlendirme çabalarını değerli buluyorum" dedi.

"SÜRECİ KESİNTİYE UĞRATMADAN İLERTLETME ÇABASI İÇİNDEYİZ"

Çözüm sürecini sabırla ilerletmeye çalıştıklarını ifade eden Kışanak, "Partimizin bir heyeti Öcalan ile görüşme gerçekleştirdi. Biz fedakarlıkla süreci kesintiye uğratmadan ilerletme çabası içindeyiz. Bu çabamızın görülmesi ve devletin adım atması gerekiyor. Üç aşamalı çözüm planı var. Hükümet, parlamento üzerinde düzeni yapmazsa bu halk bu engeli aşmak için de mücadele eder. Binlerce siyasi tutsak bulunacak, sesini çıkaran herkes terörist ilan edilecek, vekiller cezaevine konulacak. İkinci aşamayı biz nasıl tarif edeceğiz" diye konuştu.

"PARLAMENTO BU YAZ ÇALIŞMALIDIR"

Kışanak, "Yaz tatili geldiği için parlamentoyu kapatma çabası içindeler. Önümüzdeki birkaç ayı doğru değerlendirmek gerekiyor. Kamuoyu karşısına çıkılmalı ve yapılacaklar açıklanmalı. 'Yanlışlar var düzeltilecek' denilmeli. Parlamento çalışarak reformları yapmak zorunda. Gece yarılarına kadar kendi istediği yasaları torba içine koyup sabaha kadar çalışıyorlar. Kalıcı barış için neden çalışılmıyor? Hiçbir engel yoktur. İktidar eğer ikinci aşamayı başarı ile ilerletmek istiyorsa bu parlamento bu yaz çalışmalıdır. Çalışma saatleri düzenlenebilir" dedi. (Hürriyet)