Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, 26 Şubat’ta yaşamını yitiren Güney Afrika’nın lideri Nelson Mandela’nın avukatı Essa Moosa’ya başsağlığı mesajı gönderdi.

Kışanak mektubunda, “Buradan, Kandıra F Tipi 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden, Essa Moosa’nın ailesine, Güney Afrika halkına, özgürlük ve barış mücadelesine gönül veren tüm dostlarına başsağlığı diliyor, üzüntülerini paylaşıyorum” dedi.

Dihaber’in aktardığına göre, Kışanak’ın Essa Moosa için kaleme aldığı mektup şöyle:

“Özgürlüğün ve barışın evrensel avukatı-savunucusu saygıdeğer Essa Moosa’yı sonsuzluğa uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sayın Essa Moosa; Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın avukatı olarak, ırkçılığa karşı verilen özgürlük mücadelesinin deneyimlerini, özgürlük arayışı olan tüm halklara taşıyordu. Kürt halkıyla, bizlerle yolu bu nedenle kesişmişti. Güney Afrika Barış Süreci deneyimini, kendisinden dinleme şansına sahip olmuş, özgürlük arayışı ve barış savunuculuğu konusundaki tecrübelerinden etkilenmiştim. ‘Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık’ sözü, tarihi bir ders niteliğindedir. Asla umutsuzluğa kapılmayacağız sevgili Essa Moosa. Özgürlük ve barışın, tüm dünyada ve burada milyonlarca savunucusu var, sen rahat uyu. Barış en büyük evrensel değerdir, bu değere hep sahip çıkacağız.

Buradan, Kandıra F Tipi 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden, Essa Moosa’nın ailesine, Güney Afrika halkına, özgürlük ve barış mücadelesine gönül veren tüm dostlarına başsağlığı diliyor, üzüntülerini paylaşıyorum.

Saygılarımla

Gültan Kışanak

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı”