Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın, belediyenin harcadığı yemek paraları ile ilgili iddialarının asılsız olduğunu ileri sürerek, yaptıkları harcamaların fatura dökümlerinin ortada olduğunu söyledi. Ünsal isterse tüm dokümanları kendisiyle paylaşacağını da sözlerine ekledi.

‘İLİMİZİN TANITIMI İÇİN HARCADIK’

Elvan Yılmaz'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, CHP'li Selahattin Ekicioğlu yaptığı açıklamada, “Güzel ülkemizin doğasının, derelerinin, denizlerinin talan edildiği gerçek gündem içinde, yarattıkları sahte gündemde, ne yazık ki, AK Parti Kırşehir il başkanının asılsız iddialarına cevap vermekten dolayı üzüntülerimizi bildirmek isteriz '' ifadelerini kullandı. Ekicioğlu, açıklamasının devamında, '

'Söz konusu fatura, belediyemizin kardeş şehri Bosna-Hersek’in Olovo Belediye Başkanı Sayın Cemal Memagiçı ve beraberindeki heyet ile ilimizin tanıtılması için gelen medya mensupları ve belediyemizin teknik işleri ile ilgili konuk ettiğimiz misafirlerin konaklama ve ekstra giderleri ile ilgili fatura dökümleridir” diyerek, “Sayın AK Parti İl başkanına kılavuzlarını iyi ve düzgün seçmesini, kendisinin ayağını kaydırarak savağa itmek isteyenlere dikkat etmesini tavsiye ederiz'' dedi.

NE OLMUŞTU?

Kırşehir AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Belediyesi’nin çeşitli davetlerde harcadığı yemek paraları ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuştu. Seher Ünsal, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na, “Kimleri otelde ağırlayıp, faturasını Kırşehir Belediyesi’nden ödettiniz? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğim diyordunuz. 10 bin 306 liralık faturayı belediye bütçesinden öderken tüyü bitmemiş yetimin hakkı neredeydi? Biz bu sorunun cevabını gayet iyi biliyoruz. Sizden Kırşehir halkını aydınlatmanızı ve bu faturanın hesabını vermenizi istiyoruz. Örgütten sorumlu CHP’li yöneticinizin konaklama bedeli dışında bir gece için 2 bin 200 liralık ekstrayı ve toplamda 6 bin 405 liralık ekstraları Kırşehir Belediyesi neden öder? Bu ekstraların içeriği nedir?'' şeklinde sorular yöneltmişti.