CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekili aday adayları toplantısında azarladığı Altınokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok konuştu.

CHP'nin dün Ankara'da düzenlediği aday adayları toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu konuştuğu sırada ayağa kalkarak, "Engellileri düşünmüyor musunuz? Engelliler adına da konuşun" diyen Altınokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok, Kılıçdaroğlu'nun tepkisi ile karşılaşmıştı. Kılıçdaroğlu'nun, "CHP terbiyesinde genel başkan konuşurken konuşulmaz" diyerek azarladığı Demirok, bugün basın toplantısı düzenledi.

Demirok, Türkiye'de 8,5 milyon engelli olduğunu ve aileleri ile birlikte 15 milyon oy kullandıklarını ifade ederek, "Bunları temsil eden kurumlar var. Bizlerde bu kurumların başkanları olarak bu ülkede yaşadığımız sorunları dile getirmek gibi bir sorumluluğumuz var.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan engellilerle ilgili plan ve projelerini hem kamuoyuna hem de aday adaylarına bilgi vermesini istedim. Ayrıca partide engellilere ne kadar milletvekili kontenjanı açacağını sordum. Sesim belki yüksek çıktı veya o an salonun atmosferini göremedim. O an Kılıçdaroğlu'nun da sustuğunu fark ettiğim için öyle bir çıkışta bulundum. Çıkışımın ve niyetimin kötü olmadığını, hatta herkesin sorununu böyle toplantıda dile getirdiğini ve orada bir arkadaşımız atanmayan öğretmenlerle ilgili benim bağırdığım gibi Sayın Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirmek için bağırdı" diye konuştu.

Toplantı sırasında başka bir kişinin de "tabanın sesine kulak ver" diye bağırdığını anlatan Demirok, bu sözlerden aldığı cesaretle bu ülkede yaşayan engellilerin sorunlarını dile getirmek istediğini söyledi. "Ben bu söylemi yaparken Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği tavır benim açımdan çok üzücü ve kırıcıydı. Burada camiama yönelik ezici bir tavır gördüm" diyen Demirok, şöyle devam etti;

"Bu beni çok üzdü. Ben kendimde CHP'liyim. Yıllardır bu partideyim. CHP'nin sorunlarımızı çözeceğine inandığım için Milletvekili aday adayı oldu. Ama sayın başkanın orda benim sözüme yönelik söylediği, ''Bak arkadaşım genel başkan konuşurken bu tarz konuşmalar yapılmaz. Bak sen terbiye kurallarını aşıyorsun.'' deyip sanki bana eğitim verir gibi sesini yükselten bir tavrını gördüm. Bu ülkede engelliler eğer bu şekilde azarlanarak horlanarak bağırılarak sindirilmek isteniyorsa engelliler susmayacak haykırmaya devam edecek. Buradan bütün siyasi partilere şunu söylüyorum. Ben Milletvekili aday adayıyım. Seçilirim veya seçilmem bu ayrı. Ancak mecliste bize yer verilmediği sürece biz eleştirilerimizi yine yapmaya devam edeceğiz."

İNTERNETHABER