CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar’ın türbanla ilgili açıklamaları üzerine sorulan, “Böyle bir durumda siz aynı düşünceyi paylaşır mısınız? Nasıl yorumlarsınız?” sorusuna yanıt verdi.  

Kılıçdaroğlu, “Nasıl paylaşırım arkadaşlar? Ya çağın neresindeyiz biz ya? Kişi başörtüsü takar takmaz o onun tercihidir. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok” dedi. 

CHP’li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar, “Yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin adaleti yerine getirebileceğinden kuşkum var” ifadelerini kullanmıştı. 

Bir gazetecinin sorusu üzerine Sağlar’ın açıklamalarını yorumlayan Kılıçdaroğlu, “Efendim hakim böyle olursa ya da şöyle olursa… Hakim hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar verirse gerçek anlamda hakimdir ve benim başımın üzerinde yeri vardır. Başörtüsü takar takmaz başka bir şey yapar yapmaz o ayrı bir şey o onun özel yaşam tarzıdır? Ona benim saygı duymam lazım. Ama ben saygı duyarken ondan ne bekleyeceğim gerçek anlamda adalet dağıtmasını bekleyeceğim. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok. Kaldı ki bizim parti meclisinde de var. Üstelik hukuk mezunu arkadaşlarımız da var parti meclisinde görev yapıyor. Evet dolayısıyla böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum” dedi. 

“DÜŞÜNCELERİ AÇIKLADI DİYE HAPSE ATMAK YANLIŞTIR” 

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Patır patır cinayet işleyen katilleri azmettiren, bunlara yardım ve yataklık yapan canilerin tıpış tıpış serbest kalacağı bir dünya, bir Türkiye yoktur” şeklindeki tweet’i ile ilgili soruya ise, “Biz hiçbir zaman canileri ve terörü savunmadık, tam tersine şiddeti kim hayatının bir parçası kabul ediyorsa bunların tamamına karşıyız ama hayatını boyunca sadece düşüncelerini açıkladı diye insanları hapse atarsanız bu yanlıştır” yanıtını verdi. 

“BUNLARI YAPARSA ALKIŞLARIZ” 

Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yıl mesajındaki ekonomi reformu vurgusu ile ilgili ise, “2020’de ekonomi konusunda çok kötü bir yıl geçirdik. Ekonomide ciddi bir değişime ve dönüşüme ihtiyaç var. Eğer bunu yapabilirlerse çok güzel bir şey yapmış olurlar. Bunları yaparlarsa alkışlarız” ifadelerini kullandı.