CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki patlamaTAK’ın üstlenmesine ilişkin, “ Hükümet kanadının yaptığı açıklamaların özellikle bazı kurumları, bazı kuruluşları, bazı sivil toplum örgütlerini tatmin etmediği yönünde belli işaretler var. Biz isteriz ki failler kimse yakalansın. Bütün delilleriyle beraber yargıya teslim edilsin.” İfadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’daki patlamada yaralananları Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdiği ziyaretin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye özellikle son bir aydır bir vicdan muhasebesi yapmak durumunda kaldı. Neden bu tablolar ortaya çıkıyor? Neden önlem zamanında alınmıyor? İstihbarat zafiyeti olduğu söyleniyor bu zafiyetin ortaya çıkarılması lazım. Kim, hangi makam görevini yapmıyorsa onun üzerinde durulması lazım ve bütün bu ölümlerden bir siyasal sorumlu çıkarmamız lazım. Ülkeyi kim yönetiyor? Ülkeyi yönetenler en azından bunun sorumluluğunu üstlenebilmeli, sorumluluğunun gereğini yerine getirebilmeli. Eğer biz bunu yapamazsak, emin olun siyaseten, ahlaki açıdan sınıfta kalmış oluruz. Yazık günah bu inanlara, yazık günah bu tabloya ve bu tablo bizim kaldıracağımız, içimize sindireceğimiz bir tablo değil.”

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin saldırının faili ve örgüt bağlantısına ilişkin sorusuna şu cevabı verdi:

“Biliyorum bazı örgütlerin üstlendiğini de ifade ettiler, sonuçta bu olayın faillerinin bulunarak yargının önüne çıkarılması lazım ve hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde. Çünkü hükümet kanadının yaptığı açıklamaların özellikle bazı kurumları, bazı kuruluşları, bazı sivil toplum örgütlerini tatmin etmediği yönünde belli işaretler var. Biz isteriz ki failler kimse yakalansın. Bütün delilleriyle beraber yargıya teslim edilsin.”