ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, hafta sonu Diyarbakır'a gelen Şivan Perwer'i eleştirerek "Şivan Perwer Halepçe katliamını en güzel okuyan sanatçıdır. Uludere'de 34 yurttaşımızın hesabı sorulmadan Erdoğan'a nasıl övgüler düzüyorsun" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Dersanelere neden bu öğrenciler mecbur kalıyor otur bir konuş bakalım. Dersaneler bir sonuçtur. Özal zamanında da dersaneleri kapatmak istedi. Bir kısmı okul oldu ama sistem değişmedi. Anne-babalar gönüllü olarak dersaneye gönderiyor. Hayır doğru değil. Bu konu bizim de gündemimizde. Öğrencileri dersaneye mecbur kılan sistem değişmedikçe bu sistem değişmez.

24 kasım Öğretmenler Günü. Büyük bir trajedi yaşıyor eğitim sistemimiz. 300 bin öğretmen atama bekliyor. Büyük şehirlerimizde matematik, Türkçe öğretmeni olmayan okullar var. Bu çocuklar dersaneye gitmesin de ne yapsın?

5 yaşındaki çocuğunu okula göndermek istemeyen anneler rapor almak istedi, bu iktidar 'sizin çocuğunuz geri zekalıdır' dedi. Anneler sizi kaygılandıran iktidara oy verirseniz iki elim yakanızda...

2012'de bankalara borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 2 milyon 800 bin kişiye ulaştı.  Halkın zenginleşmesini savunan tek parti CHP'dir.

2002'de icra dosyası 10 milyondu, 2012'de 21 milyona ulaştı. Bunlar törenle icra dairesi açtı. Törenle icra dairesi açılır mı?

Ahmet Kaya'nın ölümünün 13. yılı. O bir sanatçıydı, devrimciydi. O zülme uğrayanların yanında oldu, hiçbir zaman zalimin yanında olmadı. 12 Eylül'de hapse atılanların yanında oldu.

'AHMET KAYA YAŞASAYDI GEZİ EYLEMLERİNDE OLURDU'

Diktatörler her şeyi istismar eder. Erdoğan, Ahmet Kaya'yı da istismar etti. Diyarbakır'da 'yaşasaydı Ahmet Kaya da burada olurdu' diyor. Ahmet Kaya yaşasaydı, Gezi eylemcilerinin yanında olurdu, şimdi hapisteydi. Gezi protestolarında 7 bin 500 insanımız polis şiddetiyle yaralandı. Gezi eylemcileri ne istiyordu, daha fazla özgürlük daha fazla demokrasi. Ahmet Kaya gibi bir sanatçı böyle bir olay karşısında iktidarın mı yanında olurdu, Gezi eylemcilerinin mi? Ahmet Kaya, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük için ağıtla türküler yazardı. Sen Ahmet Kaya'yı tanımazsın, türkülerini bilmiyorsun. Cama yazılanları okuyorsun. Camdan adam olmaz. Senin özel yetkili mahkemelerin Kaya'nın dışarı gitmesine neden oldu. Hiçbir sanatçımızın sürgüne gönderilmesini istemeyiz.

Şivan Perwer önemli bir sanatçımız. Halepçe katliamını en güzel okuyan sanatçıdır. Uludere'de 34 yurttaşımızın hesabı sorulmadan Erdoğan'a nasıl övgüler düzüyorsun. Talimatı veren, o insanları öldürten, o dosyayı kapatan da Erdoğan. Eğer bir ülkede gençler öldürülürse sanatçı bunlara sahip çıkmak zorundadır.

Diyarbakır'da barıştan bahsediyor. Önemli bir aşama katetmiş. " (NTV)