Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığı konusunda CNNTÜRK'te 'Ankara Günlüğü' programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler Kılıçdaroğlu'na Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olup olmayacağını sordu. Kılıçdaroğlu Sarıgül'ün CHP'ye üyelik için başvurmadığını belirterek, Sarıgül'ün aday olabilmesi için ilk önce CHP'ye parti üyeliği için başvuruda bulunması gerektiğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Parti Meclisi'nin toplanarak başvuruyu değerlendireceğini ve Sarıgül'ün adaylığının daha sonra söz konusu olabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için partisinden adaylarla görüştüğünü sözlerine ekledi.

'GENÇLER CHP'DEKİ DEĞİŞİMİ TAM GÖREMİYOR'

Gençlerin CHP’deki değişimi tam göremediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Son üç yıl içinde tüzüğümüz değişti, dünyaya, demokrasiye, özgürlüklere bakışımız tamamen değişti. Bizler değiştik. Seçim barajının kaldırılmasını, Diyarbakır Cezaevi’nin müze olmasını istedik. Eğer bu talepleri geniş kitlelere açarsak muhalefeti kendi içimizde barındırmış oluruz" dedi.

'İDRİS BAL'IN GEZİ PARKI RAPORUNDA FAİZ LOBİSİ YOK'

Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal'ın yaptığı Avrasya Global Araştırmalar Merkezi'nin (AGAM) araştırmasında, Gezi olayları için 'Başbakan yanlış yönlendirildi ve stratejik hata yapıldı' denilmesini de değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "İdris Bal, akademisyenliğinin getirmiş olduğu sağduyuyla Gezi Parkı olaylarını hazırladığı raporda analiz etmiş. Bu raporda faiz lobisi yok, Amerika yok, Almanya yok. Bu rapor bütün bu iddiaları çöpe atıyor. AKP içinden çıkması anlamlı" diye konuştu. (Posta)