CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'daki Katar kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Katar krizinin parçası olmaması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Onların arasında kavgaya bir unsur olarak girmemeliyiz. Ortadoğu'da bir sorun çıktığında sorunu yaşayan ülkelere dönüp Türkiye'ye bakmalı ve demelidir ki, gel bizim aramızdaki sorunu çöz. İşte biz o zaman sorunun değil çözümün aktörü oluruz" dedi.

Burdur’da açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bakın Katar'ı görüyorsunuz, Ortadoğu'da son iki gün içinde yaşananları görüyorsunuz. Ramazan ayındayız, mübarek bir aydayız. Kul hakkı yenilmemesi gerektiğini birbirimize anlattığımız bir aydayız. Huzur aradığımız bir aydayız. Peki İslam dünyasında neden kan akıyor? Neden İslam dünyası birbirine giriyor?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün söylediği bir şey vardı;” Arap dünyasıyla dost olacaksınız ama Arap dünyasında devletlerin arasında taraf olmayacaksınız.” Biz taraf olmayacağız ama bütün dünyayı kucakladığımız gibi İslam dünyasını da, Arap dünyasını da kucaklayacağız. Onları kendi akrabalarımız sayacağız. Onlarla birlikte kültürel, ekonomik, siyasal ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bu bizim hedefimiz olmalı. Ama onların arasında kavgaya bir unsur olarak girmemeliyiz. Bunu yaptığımız zaman Türkiye sorunun bir parçası olmaz, çözümün ana aktörü olur. Bizim de amacımız Ortadoğu'da bir sorun çıktığında sorunu yaşayan ülkeler dönüp Türkiye'ye bakmalı ve demelidir ki, gel bizim aramızdaki sorunu çöz. İşte biz o zaman sorunun değil çözümün aktörü oluruz."