CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hopa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin, “Siyasetçiler gittikleri illerde, ilçelerde özgürce propagandalarını yapmalılar. Hiçbir siyasetçi, hiçbir yerde şiddetle karşılaşmak istemez, doğru da bulmuyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere geldiği Yozgat'ta, miting öncesinde Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan'ın Hopa'ya yaptığı ziyaret öncesinde çıkan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Siyasetçiler gittikleri illerde, ilçelerde özgürce propagandalarını yapmalılar. Hiçbir yerde hiçbir siyasetçi şiddetle karşılaşmak istemez, doğru da bulmuyorum” karşılığını verdi.

Her türlü düşüncenin dile getirilmesinin, demokrasinin güzelliği olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Eğer siz bir siyasetçi, bir yere geldiğinde, onun düşüncelerine tahammül edemeyip, onu protesto ederken taş, sopa gibi şeyler kullanıyorsanız bunlar doğru değil, bunu tasvip etmek de mümkün değil. Ancak dikkat çekilmesi gereken bir şey var, bizim hoşumuza gitmeyen afişin, pankartın açılması veya bunun sözlü olarak dile getirilmesi de özellikle güvenliği sağlayan güvenlik güçlerinin silahla, bombayla yani orantısız güç kullanarak karşı tarafı susturmak gibi bir yapıya dönüşmemelidir.

Burada daha dikkatli, daha özenli davranmak gerekiyor. O olayda bir yurttaşımız hayatını kaybetmiş. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Fırsatım olursa Hopa'ya gideceğim. Bir polis arkadaşımız otobüsten düşmüş, yaralanmış, ona da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, o konuda da milletvekili arkadaşlarımızdan bilgi aldım, yakından ilgileniyorlar.”

Hürriyet