CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın hakkında açtığı tazminat davasına ilişkin olarak,”Sabahtan akşama kadar televizyonlarda, senden olmayan herkese hakaretler savuracaksın hem de bana hakaret davası açacaksın öyle mi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Sen de hırsızların ustasısın” sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten suç duyurusunda bulundu ve 100 bin liralık da manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Karaman’daki Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar olaylarına ilişkin “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” sözlerini hatırlatarak “AKP Hükümeti'nden tek bir kişi, Ramazanoğlu’nun sözüne tepki göstermedi” dedi.

Kılıçdaroğlu, Karaman’daki Ensar Vakfı’na bağlı kurumlarda yaşanan tecavüz olaylarına ilişkin “Adı 'korumak' anlamındaki vakıfta çocuklara; adında adalet olan parti iktidarında hakka, hukuka tecavüz ediliyor. Bunun hesabını soracağım!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Twitter üzerinden paylaştığı mesajlar şöyle: