CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği karara saygı duymuyorum” sözlerini ‘delidir ne yapsa yeridir’ derler, o noktadayız” şekinde değerlendirdi.

“Karar veren yargıcı neredeyse vatan haini ilan edeceksin. Bütün dünya gülüyor” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, İzmir’de Egeli Genç İşadamları Derneği’nin düzenlediği ’72’inci Ege Toplantısı’nda konuştu.

‘SEN TELEFON ET SIFIRLAT’

Anayasa değişikliği ve başkanlık tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu,  “Hükümet, Türk tipi başkanlık diyor. Nedir söyleyin biz de öğrenelim. Bir kişinin arzusuna göre bir ülkenin rejimi değişir mi? Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti nedir? Böyle demokrasi mi olur? O saray benim vergilerimle yapıldı. Onu yaparken kul hakkı yiyeceksin sonra zeytinyağı gibi su yüzüne çıkacaksın.  Biz güçlendirilmiş parlamenter rejim istiyoruz.

Yargı bağımsızlığı istiyoruz. Yargısı bağımsız olmayan bur ülkede demokrasi ve adalet olmaz. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmaz. ‘Ben Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymuyorum’ dedi. Şimdi ne diyor? ‘Anayasayı koruyorum’ diyor. Allah korusun sen anayasayı koruma. Sen başka işlerle uğraş. Sen telefon et, sıfırlat. Bu senin işin değil” İfadelerini kullandı.