CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bingöl'deki saldırıda yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ülker'i hastanede ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burada CHP liderine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eleştirileri hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu "Onun aklına ihtiyacımız yok" diyen Davtuoğlu'na "Davutoğlu gerçekten başbakan mı? Samimi olarak soruyorum. Cumhurbaşkanı bugün konuştu. Kim başbakan? Davutoğlu’nun önce kişiliğini kanıtlaması lazım" yanıtını verdi.

"Ortak akıl denen bir kavram var, akıl akıldan üstün diye bir kavram vardır" diyen CHP lideri, "Oturulur tartışılır. Beğenir ya da beğenmezler. CHP’nin görüşlerine, CHP’li olmayanların bile saygısızca var. Kendisi önce bana ne düşündüğümü soruyor. Sonra da 'senin aklına ihtiyacım yok' diyorsun. Başbakan mısın sen, önce onu ispatla" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE IŞİD'LE MÜCADELE ETMEK İSTEMİYOR"

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun "Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği iddiasını ispatlasın" çağrısına da şu yanıtı verdi:

"AKP, IŞİD terör örgütüyle mücadele etmiyor. Etmek istemiyor. Mücadelenin yolu yöntemi var. IŞİD'in Türkiye'de tedavi merkezleri var, eleman devşirme merkezleri var. Yurtdışından gelip geçenler var mı var? Petrol ticareti var. Bunlardan AKP’nin de haberi var. AKP bunlara göz yumuyor. Adana’da görülen davalara yayın yasağı neden geldi? Terör örgütlerine tırlarca silah gönderiyorlar. Bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öğrenmesin istiyorlar. Madem İranlılar, Amerikalılar, Fransızlar biliyor. Ben doğruları söylüyorum. Onlarla anlaşamadığım nokta bu."

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'yı da eleştiren muhalefet lideri,"İçişleri Bakanı, 'iki grup arasındaki çatışmalardan dolayı insanlar hayatını' kaybetti diyor. Sen ne iş yapıyorsun? Sen çözüm merkezisin, şikayet ediyorsun. Bu insanın aklıyla alay etmek demek" dedi.