CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Danıştay'da yaşananları anlatan Kılçdaroğlu Başbakan'ı eleştirdi. Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' diyen Kılıçdaroğlu grup toplantısında şunları söyledi:

Kendi vekillerine tuzluk dedi. Kendi vekillerinden biri ‘nasıl dersin’ dedi. Diktatör derken kusura bakma sen diktatör değil diktatör bozuntususun. Bir ülkeyi yöneten kişi milletin önüne çıkıp ‘Yasama ve yargı benim için ayak bağı’ derse o diktatördür.

Çoğunluğu var ama yine de içine sindiremiyor. Arada bir yargıçlığa da soyunuyorlar. ‘Ben Silivri davalarının savcısıyım’ demedi mi? Şimdi kalkmış timsah gözyaşları döküyor. Bazıları haksız yere içerideymiş.

Anayasamızda bir hüküm var. Kimseden izin almadan saldırısız ve silahsız herkes gösteri yapabilir diyor. 1 Mayıs’ı kutlayacaklar, yasak getiriyor. Yasak getiren adam demokrat değil diktatördür.

Bu diktatör talimat verdi, 34 yurttaşımız öldürüldü. Ankara’nın karanlık dehlizlerinde bu olay kaybolmayacaktır diyordu. Çıkardı mı? Çıkarmadı. Diktatörler aynı zamanda katildirler

CHP olduğu sürece senin söylediklerin gerçekleşmeyecek.  Gazetecilere ‘boyunlarınızdaki tasmaları ben çıkardım’ dedi. Boyunlarında tasma olanlarla havuz medyasını oluşturdu.

Fezlekeler görüşülürken TBMM’de fiili yasak uygulandı vatandaşlar görmesin diye. Neden korkuyorsunuz? Diktatörler kime kardeşim dediyse bir süre sonra arkadan hançerleniştir. Esad’a kardeşim dedi, beraber tatil yaptılar bir baktık elinde hançer arkadan hançerliyor.