CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adli Yıl açılış törenine katılmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Tam bir yüz karası toplantıdır bu. Niye katılmadım? Ben anayasaya sadakat konusunda yemin ettim. Yeminimize bağlıyız, namusumuza bağlı olduğumuz için. Aksi bir tablo çizerseniz yargıyı siyasallaştırırsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

"Bakanlar Kurulu gelip TBMM'de toplanabilir mi? Her yerin kendine ait bir özelliği var. Milletin mekanı diyorsunuz ama millet kaça mal olduğunu bilmiyor. Orada adliyeyi topluyorsunuz. ABD Başkanı bir salona girdiği zaman orada hakimler alkışlamaz. Bizde hep beraber alkışlıyor. Bu ne demektir, yargı yürütmenin emrine girdi demektir. Adli Yıl açtınız güzel, bir de kalkıp konuşma yapıyorsunuz. Bir de siyasi bir konuşma yapıyorsunuz.

“Tam bir yüz karası toplantıdır bu. Niye katılmadım? Ben anayasaya sadakat konusunda yemin ettim. Yeminimize bağlıyız, namusumuza bağlı olduğumuz için. Aksi bir tablo çizerseniz yargıyı siyasallaştırırsınız.

"Davaları hızlandırın diyor, bir de talimat veriyor. “Herkesin Yenikapı ruhuna saygı göstermesi lazım. Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Ama devletin kurumlarını kimse kendi arka bahçesi haline dönüştürmemeli. O açıdan başta yargıya kendi göreviniz biliniz. Adaleti başkalarına teslim etmeyiniz"