İstanbul’daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gelişmeleri yakından izlediklerini belirterek, “Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, kim kul hakkı yiyenlerin üzerine gidiyorsa onlara destek vereceğiz” dedi.

Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Operasyonun kapsamının oldukça geniş olduğunun anlaşıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu nedenle grubumuzda kriz masası oluşturduk. Milletvekillerimiz olayı yakından takip edecek. 'Endişeniz var mı diye sorarsanız; Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başına gelmez. Olayı yakından takip ediyoruz ve takip etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Bir gazetecinin “Operasyon cemaat-hükümet kavgası olarak nitelendiriliyor” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz o konulara girmiyoruz arkadaşlar” dedi.

Yolsuzluk yapanın üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Rahmetli Uğur Mumcu derdi ki; ‘Katil katildir. Katilin sağcısı, solcusu olmaz’. Yolsuzluk yapan kimse üzerine onun üzerine gitmek zorundayız. Efendim böyle mi oldu, şöyle mi oldu... Varsa bilgi, varsa doküman göreceğiz.

Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, kim kul hakkı yiyenlerin üzerine gidiyorsa onlara destek vereceğiz. CHP’nin görevi budur.

Bize her türlü eleştiri getirilebilir. Ama kimse şu eleştiriyi getiremez, ‘CHP’liler kul hakkı yiyor’ diyemez. Bu konuda çok hassasız, çok duyarlıyız. Bu olayı yakından izleyeceğiz.”

HAKAN ŞÜKÜR AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasıyla ilgili ise şunları söyledi:

"O, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kendi iç sorunu. O sorunlarla uğraşmak istemem. Sayın Şükür'ün, öyle anlaşılıyor ki belirli bir rahatsızlığı var. O rahatsızlığı sonucu partisinden istifa etti."