CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık iki hafta önce sürpriz bir biçimde ÖDP Eşgenel Başkanı Alper Taş ile makamında  bir araya geldiği öğrenildi.

Milliyet’ten Meriç Trafolar’ın haberine göre  yaklaşık bir saat süren görüşmede Taş, bileşeni oldukları Birleşik Haziran Hareketi hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Görüşmede Taş, CHP’nin Cumhuriyeti kuran parti olarak tarihi bir sorumluluğu olduğu, Kürt hareketini de kapsayan bir seçim ittifakının gerçekleştirilebilir olduğunu iletti. Kılıçdaroğlu ise  “Eski CHP değiliz, daha cesuruz, daha devrimciyiz, seçim sürecinde bunları daha fazla anlatacağız” diye konuştu. Taş, kısa bir süre önce kurulan BHH hakkında da Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

‘2-3 İSİM OLABİLİR’

Alınan bilgilere göre görüşmede ittifak konusu gündeme gelmese de, Kılıçdaroğlu yakın çevresine Taş’ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi temsilcilerini milletvekili adayı olarak parlamentoya taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı.

CHP kulislerinde iki ya da üç BHH temsilcisinin seçilebilir sıralardan kontenjan kullanılarak vekil adayı yapılması konuşuluyor.