CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 gündür uçağı düşen ve neden düştüğü belli olmayan bir ülkede yaşadıklarını söyledi. Olayın mizaha konu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Efendim uçak terlikle mi sapanla mı düşürüldü; böyle ülke olabilir mi?" dedi. Yeni bir iklim ve anlayışa ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bunun adresinin ise CHP olduğunu söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, bu hafta yapılacak 34. Olağan Kurultay öncesi, CHP il başkanlarıyla genel merkezde bir araya geldi. Toplantı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da köprüdeki trafik sorununu eleştirdi. Bir aracın içinde 5 saat beklemeyi istiyorlarsa bunun adresinin belli olduğunu, beklemek istemiyorlarsa bunun da adresinin belli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, başkentlik yapmış bir şehre bunların yakışmadığını vurguladı. "Yeniden çağdaş kentler yaratmak istiyorsak, İstanbul'u bu ayıptan kurtarmak istiyorsak adresi bellidir. Kurultayda bunları ve çözümleri dile getireceğiz." diyen Kılıçdaroğlu, "23 gündür uçağı düşen, neden düştüğü belli olmayan, mizaha konu olan, efendim uçak terlikle mi sapanla mı düşürüldü; böyle ülke olabilir mi?" diye konuştu.

 

28 Şubat'taki siyasilerin mal varlıklarının araştırılmasının olumlu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, önce siyasilerin mal varlıklarının araştırılmasını istedi. "Balık baştan kokar" diyen Kılıçdaroğlu, önce kendi mal varlığının araştırılmasını istedi ve bundan gocunmadığını vurguladı.

 

Türkiye'nin sorunlarına çözüm getirmeye kararlı olduklarını, ülkenin yeni bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sabah akşam eleştirileri gündemine alan bir Başbakan olur mu?" diye sordu. Yeni bir iklim ve anlayışa ihtiyaç olduğunu ve bunu yapacak olanın ise CHP olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, yeni kadrolarla yola çıkacaklarını belirtti. Türkiye'nin en temel sorunlarına çözüm bulacak bir anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunu yapacak olanın CHP olduğunu ve bunu bütün samimiyetiyle söylediğini kaydetti.

 

Dış politikanın egemen güçlerin arzusuna göre yönetildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin gündeminde sabah, öğlen CHP, akşam Kılıçdaroğlu'nun olduğunu ifade etti.

 

Bu toplumu saydam, zenginleştirmeye, barış getirmeye çalışacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla bunları değerlendireceklerini söyledi.