CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Diyarbakır Barosu’nu ve Elçi ailesine ziyarette bulunarak taziyede bulundu. Kılıçdaroğlu, “Delillerin toplanması karartılması gibi pek çok kaygı dile getiriliyor. Hep beraber olayı büyük bir duyarlılıkla ve büyük bir soğukkanlılıkla izlememiz lazım.

Eğer birileri dosyayı kapatmak istiyorsa üzerine gideceğiz. Faillerin yakalanmasına ilişkin elimizden gelen siyasi çabayı göstereceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin’le birlikte ziyaretleri gerçekleştirdi.

Diyarbakır’daki ilk durağı Elçi ailesi olan Kılıçdaroğlu’nu Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi karşıladı. Taziye dileklerini ileten Kılıçdaroğlu burada basına kapalı gerçekleşen taziye ziyareti sonrası beraberindeki heyetle birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne hareket etti.

Buradaki görüşmelerinin ardından Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Barosu yönetimini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Tahir Elçi’nin çiçeklerle süslenen masasına çiçek bırakan Kılıçdaroğlu daha sonra Baro yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

‘OLAY MUHAKKAK AYDINLATILMALI’

Başsağlığı dileklerini sunan Kılıçdaroğlu, “Tahir Elçi kente sahip çıkmak için oraya gidiyor ve bir basın açıklaması yapıyor. Çatışma kültürünü asla kabul etmeyen, insan haklarına değer veren, hukuku ve hukukun üstünlüğünü bütün yaşamı boyunca savunmuş bir insandı. Böyle bir insanın kaybedilmesi yüreğimizi acıtıyor.

Bütün yurttaşlar olarak bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Failler bulunmalı, yargıya teslim edilmeli. Ailesi, çocukları bunu istiyor. Hangi siyasi görüşte olursa olsun bütün siyasi partiler bunu istiyor. Hukuk adına, insanlık adına, ailesi adına istiyoruz. Bu olay muhakkak aydınlığa kavuşturulmalı” diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü’ne de uğradıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Artık Türkiye’de huzur istiyoruz. Türkiye’nin sokaklarında insanlarımız rahat gezebilmeli. Üzerimize bir görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bir birimizi anlamalıyız. Ayrışmanın felaket getirdiğini hepimiz biliyor ve görüyoruz.

Bu güzel ülkede rahatça yaşayabilmeliyiz. Hiçbir ayrılık gayrılık yapmadan bu coğrafyada beraber yaşayalım. Bu acının üzerine Kuran kursunda 6 çocuğumuzu da kaybettik. Neden ölsünler. Bu ülkenin bütün insanlarını ayrım yapmadan seviyoruz. Acılarını paylaşıyoruz” dedi.

 Elçi cinayetini yakından takip ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bizler bu olayın aydınlatılması için sizin yanınızda olacağız. 21. Yüz yılın Türkiye’sine faili meçhuller yakışmıyor, yakıştıramayız. Eğer demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi savunuyor, insanlara değer veriyorsak bu olayların üzerine kararlılıkla gitmeliyiz” diye konuştu.

‘FAİLİ MEÇHUL ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÖNERİMİZ 24 KEZ REDDEDİLDİ’

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, basın emekçilerinin sorularını yanıtladı. “bu ülkede hangi meslekten olursa olsun Hepimizin ortak ses çıkartması lazım biz bu ülkede huzur istiyoruz sokaklarında özgürce Gezmek istiyoruz Rahmetli de bunu istiyor ve her ortamda dile getiriyordu. Ben insanların haklarını korunması gerektiğini düşünüyorum, faili meçhul cinayetler Türkiye’ye gölge düşürüyor insan haklarına gölge düşürüyor bunun ortadan kalkmasını istiyorum.