Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a seslenerek "Sultanahmet Camii'nin siluetini bozan görüntüyü düzeltelim. O minareleri yeniden ortaya çıkartacak değişikliği yapalım" dedi. Kürsüye çıkan 2B mağduru bir kadın ise "Bizi kurtaracak bir Atatürk bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bir bedende iki ruhu sinemada, romanlarda, hikayelerde görürsünüz. Bizde çift kişilikli siyasetçi var mıdır? derseniz. Adını siz daha iyi biliyorsunuz.

Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu. Sayın Erdoğan'ın konuştuklarına katılıyorum. Ama şunu söylemekten kendimi alamıyorum. Sayın Erdoğan'ı fena işletmişler. Kendisini anlatıyor adeta. Ama farkında değil.

İstanbul'da Sultanahmet Camii'ne bakılınca sadece minareleri görünürdü. Ama şimdi bakın, hani tarihe saygılıydın? Nasıl oldu? Gözünüzü rant bürüdü.

Çamlıca Tepesi sit alanıydı, yeşil alandı. Önce Başbakan gitti, villa yaptı, etrafını çevirdi. Hani sit alanı. İstanbul'da tarihe, yeşile saygı için atılacak her adımı destekleyeceğiz. İstanbul nasıl yağmalandı. 2009-2013 yılları arasında İmar Komisyonu'na gelen dosya sayısı 9957. Nasıl daha fazla kat nasıl alabilirim diye. Sayın Başbakan Sultanhamet'e yapılan o durumu düzeltelim, o minareleri yeniden ortaya çıkartacak değişikliği yapalım.

Meşhur bir müteahhidimiz var, gazetelerde görüyorsunuz. Bakırköy'de bir arazisi var. İnşaat alanı 64 bin metrekare. Ama diyor ki bu bana yetmez. "190 bin metrekareye çıkarmak istiyorum" diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi oy birliğiyle, 'Bu kadar olmaz' deyip reddediyor. Aynı vatandaş, Ankara'ya geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gidiyor. Buradan onay alıyor. Bakanlığın izniyle bu alan 190 bin metrekareye çıkarılıyor. Sayın Erdoğan'a soruyorum, yeşil diyorsun, yüksek bina yapmayın diyorsun, doğaya, tarihe saygılı olun, millet sizi affetmez diyorsun. Bu izni veren kişi senin bakanın. Bu izin senden izin alınmaksızın verilmez. Şimdi sana soruyorum. Sen bu bakanı görevden alacak mısın, alamayacak mısın?

Esenyurt'ta Belediye Başkanı kalkıyor kendi kendine plan yapıyor. Gönderiyor Büyükşehir'e. Büyükşehir "Olmaz. Bu benim yetkim, sen nasıl yaparsın" diyor. O da elinin tersiyle itiyor Büyükşehir'i. "Sana ne kardeşim. Kapı gibi Recep Tayyip Erdoğan benim arkamda. Yaparım ben planı" diyor. Yapıyor planı, yasalara aykırı inşaat ruhsatı veriyor.

İstanbul'da yeşil alan bırakmadılar. Türkiye'nin en büyük parkının temelini İzmir'de attık, rant değil. İnsanlar spor yapsın diye. Yerel Yönetim Sempozyumu'nda konuşuyor ama bilboardlarda yüksek binaların reklamı.

Sultanahmet Camii'nin minarelerini o yüksek binalarla nasıl kirlettiniz farkında mısınız?

2B'yle ilgili projemizi açıklamış adına da 'Barış Yolu' demiştik. Orman köylüsünden hiç bedel alınmadan üzerine yapılacak dedik. Çünkü orman köylüsü en yoksul köylü.

“ARAZİLER ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR”

Yine söylüyoruz. Kullandığınız bu araziler, ananızın ak sütü gibi helaldir. Bu arazileri sizden kimse alamaz. Aldıkları zamanda yanınızda bir CHP'li göreceksiniz.

Sayın Erdoğan'a bir tavsiyem var.

Beykoz Belediyesi'nin internet sitesine baksın. Yüzde 46'sı, en fazla geliri bin lira ayda, 1500 lira geliri olan bir aileden sen milyarları nasıl alacaksın? Birileri gidip parayı bastırıp alacaklar. Bu konuşmanın ardında o var. Diyor ki bedelini alacağız, vermeyenleri satacağız oradan da kazanacağız.

Hatırlarsınız bir zamanlar Sülün Osman vardı. Anadolu'dan gelen vatandaşlara Galata Köprüsü'nü satardı. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşın malını vatandaşa satıyor. Akıl alacak şey değil.

Önümüzdeki hafta ekonomiden bahsedeceğim. Biri frene bastı, biri gaza bastı; araba devrildi."

2B MAĞDURU: BİR ATATÜRK BEKLİYORUZ

Öte yandan, Grup Toplantısı sırasında 2B mağduru olduğunu ifade eden Hatice Köse isimli bir kadın, kürsüde kısa bir konuşma yaptı.

Hatice Köse şöyle konuştu: "Bu zamana kadar oyumdan faydalandılar. Etimden sütümden faydalandılar diyeyim. Şimdi niçin işgalci oldum? Beni kanser ettiler. Şehirden, apartmandan korkuyorum. İstanbul'un yaylası Beykoz'da büyümüşüm. Beni bu saatten sonra apartmana hapis etmeyecekler. Beni bu yaştan sonra apartmana hapis edenlere hakkımı helal etmiyorum.

Bu anayasayı imzalayanlar, uykuyu haram ettiler. Onlar da rahat uyumasınlar. Savaşlardan bizi Atatürk kurtardı. 2B'den bizi kim kurtaracak? Bir Atatürk bekliyoruz.” (NTVMSNBC)