CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan, HDP milletvekillerine yönelik operasyonla ilgili açıklama geldi.
 
İzmir'de konuşan ve "Demokrasiyi savunuyorsanız seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini savunmalısınız" diyen Kılıçdaroğlu, "'Seçimle gelenleri yakalayıp hapse atacağım, mafya yöntemleriyle susturacağım' derseniz o ülkeye barış gelmez..." ifadelerini kullandı.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
 
"Egemenliği saraya taşımaya kimse kalkmasın. Sen millet değilsin, tek başına bir bireysin o kadar. Egemenlik saraya hapsedilmek isteniyor. Biz düşünen insanların, siyasetçilerin, bilim insanlarının, gazetecilerin görüşleri ne olursa olsun hapse atılmasına karşıyız.
 
En somut örneği vereyim. Hayatları boyunca CHP lehine bir tek cümle kurmayan gazetecileri bizim dışımızda savunan yok. Çünkü biz, düşünce özgürlüğünü ve demokrasiyi savunuyoruz.
 
Demokrasiyi savunuyorsanız seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini savunmalısınız. 'Seçimle gelenleri yakalayıp hapse atacağım, mafya yöntemleriyle susturacağım' derseniz, o ülkeye barış gelmez.
 
'Terörle mücadele ediyoruz' deniyor. Elbette ki mücadele edilmelidir ama bu akılla ve mantıkla olur. Sivrisineklerle uğraşarak olmaz, bataklığı kurutacaksınız. 'Musul’a gideceğiz diyorlar', burnunuzun ucunda Kandil var, neden bir şey yapmıyorsunuz.
 
"HİTLER'DEN DOLAYI DİRENME HAKKI"
 
Birileri kendi hukukunu dayatırsa o zaman bu halkın direnme hakkı vardır. Ayağa kalktılar 'ne demek direnme hakkı' diye. Alman anayasasında vardır bu. Hitler felaketinden örnek alınarak konmuştur. Bir ulusu bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmenin örneğidir Hitler. Çılgınlara ülkeler teslim edilemez. Bilgisi olmayanlara, tarihini bilmeyenlere, basiretli davranmayanlara, önyargıları olanlara ülkeler teslim edilemez...
 
Türkiye çok tehlikeli bir sürecin içine sürükleniyor. 'Tarih tarih, Osmanlı Osmanlı' diyorlar. Osmanlı diyorsan parlamenter sistem 150 yıldır var, onu da bilmiyorsun ki, ben sana neyi anlatacağım.
 
"DOKUNMAYIN DİYENLER SORGULANMALI"
 
AK Partili vekillere seleniyorum. Türkiye'nin geleceğinden duyduğum kaygıyı sizin de duyduğunuzu çok iyi biliyorum. Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini unutmayın. Aynı muamele size yapıldığında doğru değildi, bunu söyledik. Siyasette kan davası güdülmez, bir ülke böyle yönetilmez. Sorgulanacaksa, şehirleri silah deposu haline getirenler, buna göz yumanlar sorgulansın. Tonlarca bomba yerleştirilirken, valilere ve kaymakamlara 'sakın bunlara dokunmayın' diyenler yakalanmalı ve sorgulanmalı.
 
KİM BU ADİL ÖKSÜZ?
 
'Terörle mücadele ediyorum' diye gazetecileri, yazarları, sanatçıları, er ve arbaşları içeri atacaksın, Adİl Öksüz'ü koruyup serbest bırakacaksın. Bu konuda tek bir cümle dahi etmeyeceksin. Kim bu Adil Öksüz? Herkesin eline kelepçe takılırken Adil Öksüz'ün eline neden takılmaz. CPS cihazını onun eline kim verdi, o cihazı hangi kurum yurt dışından getirtti. Hükümetten yine tık yok, niye?.." (Kaynak: NTV)