Başbakan Erdoğan'ın, Sarıgül ile ilgili iddialarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Kendisi belediye başkanı gibi, Maalesef rakibim değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Mustafa Sarıgül dosyasını açmasını, “Tam bir çaresizlik ve yolsuzlukları örtme girişimi. Orada söz konusu edilen iddiaların tümüyle ilgili savcılıkların takipsizlik kararı var. Bir Başbakan dillendireceği, kendine göre bir delili önceden kurmaylarına ‘Bir bakın bakalım ne oldu bu iddiaların sonu’ diye sormaz mı? Bunu bile araştırma beceresi yok” sözleriyle değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’u kazanacağını gördüğü için bir panik içinde. Bu nedenle Mustafa Sarıgül’e saldırarak ‘Acaba yıpratabilir miyim?’ diyor. Bundan Sarıgül kazanır, Erdoğan değil” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

ELİNİ Mİ TUTTUK?: Kendisi Başbakan, elini mi tuttuk bu iddiaların üzerine gitme diye? Bugüne kadar iddia ettikleri yolsuzluklar varsa kendisi neden üstüne gitmedi? Bir CHP’li mi gidip kendisine ‘Sayın Başbakan bu olayların üzerine gitmeyin, size yalvarıyorum’ dedi. Hiçbir zaman hiçbir yerde hiçbir yolsuzluğu savunmadık. Nerede yolsuzluk varsa üzerine gidilmesini her zaman söyledik. Ancak kendisi böyle söyleyemiyor. Kendisi cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu kapatmaya çalışan bir başbakandır. Çünkü kendisi baş çalandır; kendisi ve ailesiyle beraber.

DİŞLİ’NİN DOSYASI DA VAR: Grup başkanvekilliği döneminde çekilen bir fotoğraf, orada pek çok dosya var. O dosyaların tümü de yolsuzluk dosyası değil. O dosyaların içinde örneğin benim aylık harcamalarımı gösteren dosyalar var. Oysa kendisi o dosyaların tümünü yolsuzluk dosyası olarak görüyor. Öyleyse bir ayrıntıya da dikkat çekmek gerekiyor. O dosyalar arasında Şaban Dişli ve AKP ’ye yakın bazı isimlerin de dosyaları var. Onların isimleri neden flulaştırılmış? Bir başbakan kendisinden korkmuyorsa neden bunu yapıyor? Acaba utanmıyor mu? Varsa hepsini açıkla.

BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN: İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı zaten kendisi. Orada bir kişi var (Kadir Topbaş) ve kendisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanımlanıyor, onun dışında hiçbir işlevi yok. Örneğin onun bilgisi haberi olmadan doğrudan imar planlarını Erdoğan yapıyor. Bunu da bakanı söyledi, ‘Talimatı Erdoğan veriyor’ diye. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle reddedilen bir planı, Erdoğan’ın talimatıyla Erdoğan Bayraktar onaylayıp gönderiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı hem Erdoğan; Erdoğan hem başbakan. Kendi saltanatının yıkılmasından korkuyor, çünkü oradan, İstanbul’dan besleniyor, hortumların kesileceğini görüyor. Sarıgül’ün rakibi de Recep Tayyip Erdoğan . Ben şunu öneriyorum, madem elindeki dosyalarla Sarıgül’e saldırıyorsun çıkın bir televizyonda karşılıklı olarak tartışın. Koy önüne dosyaları sana cevap versin Sarıgül. Böylelikle belki bir reyting rekoru kırmış olur, Sarıgül de mahcup olur. Ama cesaret edemiyorsa buna, o zaman yalan söylüyor. Şunu da söylemeliyim ki benim rakibim maalesef başbakan değil, maalesef.” 

(Radikal)