CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının da içinde bulunduğu "CHP İstanbul İktidara Hazırlık Merkezi"nin açılışını yapmak üzere İstanbul'a geldi.

Kılıçdaroğlu'nu Atatürk Havalimanı'nda, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda partili karşıladı.

CHP bayrakları ile  "El ele, kol kola, omuz omuza", "Çare CHP", "Çare Sarıgül", yazılı dövizler taşıyan partililer, karşılama sırasında sık sık, "Başbakan Kemal" sloganları attı.

Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, otobüsün içinden halkı selamlayarak, araç konvoyu eşliğinde, E-5 Karayolu'ndan 4. Levent Sanayi Mahallesi'nde bulunan CHP İstanbul İl Merkezi ve kampanya merkezinin bulunduğu binaya gitmek üzere hareket etti.

SARIGÜL TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün İstanbul’da 9 şiddetinde bir deprem oldu, halkın depremi bu. Halk temiz siyaset istiyor, hırsızlık istemiyor. Halk kendi çıkarlarının korunmasını istiyor. Ben yaşamımı halka feda eden bir liderim. Yaşamım size feda olsun” dedi.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ı sert şekilde eleştiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini herkes biliyor. Benimle kısır bir çekişmenin içine girmek istiyor. Diyor ki ‘CHP Genel Müdürü’, CHP’nin genel müdürü değil bekçisi olmak benim için onurdur. Ama sen sokaklara çık bak bakalım sana ne diyorlar. Türkiye tarihinde ilk kez bir başbakan yolsuzluk yapanları savunuyor.

Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var. İstanbul’u 20 yıldır yönetiyorlar, hangi sorunu çözüldü? Nereye gitti harcanan paralar? Trafik sorununu 20 yılda çözmediler. Size sözüm var, Sarıgül 5 yılda İstanbul’un trafik sorununu çözecek. Halk için yapacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için yapacağız” diye konuştu.

Konuşmasında yolsuzluk operasyonu üzerinden hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk yaptılar ortaya çıktı, çıktı ‘devlette çeteler var’ diyor. Bu çeteler yolsuzluğunu ortaya çıkardıktan sonra mı aklına geldi. Malı götüreceksin, yedi sülalen köşeyi dönecek, milleti kandıracaksın. Artık kandıramayacaksın. Sen Ayakkabı Kutusu Partisi’sin artık. ‘Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim’ diyordun. O yırtık ayakkabıları koyduğun kutudan şimdi milyon dolarlar çıkıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun sen.

Ordu’ya da kumpas kurdular diyor. Yeni mi aklın başına geldi. Biz ‘orduya haksız iddianamelerle gölge düşürülüyor’ dediğimizde bizi Ergenekonculukla suçluyordun. Sen samimi değilsin, aklını başına topla ve milletin yakasından düş. Çeteler var diyor devletin içinde. 11 yıldır sen bu ülkeyi yönetiyorsun. Sen değil miydin onlara dönüp ‘ne istedin de biz vermedik’ diyen. İkiyüzlü siyaset bunların yaptığı. Bunlar yetimin hakkına göz koyanlardır. Bunlar engerekler ve çıngıraklı yılanlardır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında İstanbullulara da seslenen Kılıçdaroğlu, “İstanbul’un kimliğini yok ettiler. İstanbul’dan beslendiler. Onların hortumlarını kesmek İstanbullunun elinde. Hortumlarını kesin, Türk demokrasisine en büyük katkıyı yapın” ifadelerini kullandı.