AKP hükümetinin Oslo ve İmralı'da yapılan görüşmelerde PKK'ye vaatlerde bulunduğunu ve bu toplantılara dair belgeleri gördüğünü belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil ‘bize söz verdiniz açıklayın’ diyor. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var. Bu kadarını söyleyeyim. Bazı taahhütler var, halka bunları açıklayamıyorlar ve onların altında eziliyorlar" dedi. 

Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İmralı'ya vaatlerde bulundular. Ben bazı belgeleri gördüm. Halka bunları açıklayamıyorlar, altında eziliyorlar. Sorunu çözmeleri için kredi açtık, 'sizin kredinize ihtiyacımız yok' dediler. Çözemedikleri için dönüp bizi suçlayacaklar, suçlayacak bir şey bulamıyorlar. Bu sorun onların dediği gibi üst akılla çözülmez. Bu sorun ortak akılla çözülür."

'DEVLETİ TESLİM ETMİŞLER'

Kılıçdaroğlu, hükumetin "paralel yapıyla mücadele" söylemini ise şu şekilde değerlendirdi: "Devletin içinde ikinci bir paralel devlet olmaz. Eğer bir paralel devlet varsa bu kimin zamanında oldu? Biz iktidarda değildik. Yargı bağımsızlığını kaldırdıklarında ben 'yapmayın' dedim. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni teslim etmişsiniz, 'kandırıldık' diyorsunuz. Düne kadar kol kola gittikleri örgütü düşman ilan ettiler. Kandıran sorumlu oluyor, peki sen ne oluyorsun? Demokrasi gelecek medya üstündeki baskılar kalkacak. Bizim üzerinde durduğumuz konu şudur: Mücadele içinde olacaksanız, hukuk çerçevesinde yapacaksınız. Bizim cemaatle özel bir ilişkimiz zaten olamaz.

'IŞİD KONUSUNDA AKP SUÇLU'

Ankara katilamını da değerlendiren CHP lideri "IŞİD konusunda açık ve net AKP'yi suçluyorum. Bütün olayların tamamından AKP'nin haberi vardı. Maraş olaylarında içişleri bakanı CHP'liydi istifa etti. Ben sayın Davutoğlu'na söyledim 'bu iki bakanın istifa etmesi lazım, etmiyorlarsa sizin azletmeniz lazım' dedim" diye konuuştu.