CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

"Size açıkça yalan söylediler. Her taraflarından dolar akıyor. Ben size söyledim bunlara inanmayın. Herkesin gözü açılsın, neyin ne olduğunu herkes bilsin.

Bir bakanın koluna 700 bin liralık saat... İçinizde kaç kişi 700 bin liralık sahibi? Bunların hepsini serbest bıraktılar. 1 milyar dolar götürdüler. Başbakan’ın evinde çıkan para bu. Milletin vicdanı sızlıyor.

Bir başbakanın evinde nasıl olur da 1 milyar dolar para olur. Oğluna sabah telefon açıyor, ‘paraları sıfırların’ diyor. Ertesi gün yine telefon açıyor, ‘oğlum paraları sıfırladınız mı?’ diyor? ‘30 milyon Euro var’ diyor. ‘Onu da sıfırlayın’ diyor. ‘Kalan parayla villa alırız’ diyor.

Elinizi vicdanınıza koyun. Allah aşkına tüyü bitmemiş yetim adına düşünün. Dünyanın hangi başbakanın elinde 1 milyar dolar var?

Hırsızlık yaptı, parayı bankaya yatıramıyor. Ben sana hırsız demeyeyim, başçalan demeyeyim de ne diyeyim. Bunun adı artık bundan sonra başçalan. Rahatlıkla söyleyebilirsiniz kimse bir şey yapamaz size. O hırsız o koltuktan inmedikçe ona her yerde hırsız diyeceğim. Başçalanın yönettiği bir ülkeyi istemiyoruz.

Millet oy verdi, hırsızlık yapıyorlar. Hesabını sormazsam namerdim. ‘Ya koltuğu bırak ya helikoptere bin kaç’ dedim. Beni eleştirdiler, hesap sorulmayacak mı diye. Bu kardeşiniz, kul hakkını yiyen herkesten hesabını soracaktır. Ben yol gösterdim, kaç diye. Ama kaçtığın ülkeden getirip hesap soracağım.

AK Parti’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, yalancıdan, hırsızdan, başçalandan, dini siyasete alet edenden, hukukun üstünlüğüne inanmayandan başbakan olmaz.

Kimse kasetleri yalanlamadı. Bilal Erdoğan’la ses kaydı çıkınca ‘bu montaj’ dedi. ‘Kriptolu telefonlarım dinleniyor’ diyerek doğruladı.

Dün bir ses kaydı daha düştü. Bilal oğlan adalar alıyor. Başçalan’a sormuşlar, ‘adacık alıyor’ demiş. 17 lira aldı diye bir çocuk 17 ay hapis alıyor, trilyonları götürenler hapisten çıkıyor. AK Parti’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, sizin vicdanınız bunu kabul ediyorsa söyleyecek bir şey yok. Kabul etmiyorsanız sandığa gidin, haramilerin iktidarına hep beraber son verelim." (ntvmsnbc)