25. Dönem parlamentosu milletvekilliği için kaydını yaptıran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, gazetecilerin soruları üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP ile MHP’nin koalisyon kurması ve Başbakanlığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapması önerisini değerlendirdi.

Koalisyon için CHP ve MHP’nin milletvekili sayısının yeterli olmadığını ifade eden Halaçoğlu, üçüncü partinin desteğinin gerektiğini belirtti.

‘HDP’Lİ KOALİSYONUN OLMAYACAĞI AÇIK’

Kılıçdaroğlu’nun üçüncü parti olarak HDP’yi kastettiğini sandığını ifade eden Halaçoğlu, “Genel Başkanımız, bizim HDP’nin içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Dolayısıyla o işin olmayacağı açık” diye konuştu.

Bahçeli’ye Başbakanlık teklifinin bu durumu değiştirip değiştirmeyeceği sorulan Halaçoğlu, “Her siyasi parti iktidar, her genel başkan başbakan olmak ister. Devlet Bey’in çok özel bir yanı vardır, ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ der. Başbakanlık ikinci plandadır. Başbakan olmadan ülkeye hizmet edilecekse onu da eder. ‘Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti’ dedirtmesi mümkün değil” dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye “Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol” önerisinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, MHP’nin çözüm süreci konusundaki katı tutumuyla HDP’nin desteğini nasıl alacağı yönündeki soruya da “Türkiye’nin dünya kadar sorunu var. Bunların çözülmesi lazım. Siyaset sanatı da çözüm üretme sanatıdır” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP, MHP ve HDP’nin seçim bildirgelerindeki vaat ve projelerin belli olduğunu ve bildirgelerdeki ortak unsurlar üzerinden Türkiye’nin sorunlarının çözümünde çok önemli adımlar atılabileceğini söyledi.