CHP'de hafta sonu yapılacak 37. Olağan Kurultayı öncesi merakla beklenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinin detayları belli oldu.

Gazete Kritik'te yer alan habere göre, CHP'nin 25-26 Temmuz'da yapacağı 37. Olağan Kurultayı için hazırlıklar sürerken, genel başkan adaylığı ve partinin en üst yönetim organı olan Parti Meclisi (PM) için de kulisler hareketlendi.

GENİŞ BİR ANAHTAR LİSTE

Gazete Kritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun bu kurultayda 52'lik anahtar liste yerine 75 kişilik bir liste hazırlaması bekleniyor.

MYK'YA ANAHTAR LİSTEDE YER VERMESİ BEKLENİYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 36. kurultayda 52 kişilik bir anahtar liste çıkarmıştı. Bu listeyi bazı isimler delerek Parti Meclisi Listesi'ne girmişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu kez 70-75 kişiden oluşan geniş bir liste yapacağı ifade ediliyor.

Bu listeye MYK üyelerinin büyük bir kısmını yazması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu geniş liste ile hem listenin delinmesinin önüne geçmek hem de kurultay delegelerinin MYK üyelerine güven oyu noktasındaki reflekslerini görmeyi hedeflediği düşünülüyor.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA NİHAİ KARAR VERİLECEK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 18.00'da il başkanları ile bir toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu bu toplantıdan il başkanlarının önereceği isimleri dinleyecek.

Toplantıda il başkanlarının Parti Meclisi için önereceği isimleri değerlendirerek anahtar listesine son şeklini vermesi bekleniyor.