CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Musul operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Trakya Tarımının Sorunları ve CHP’nin Çözümleri” toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı, Musul operasyonuna ilişkin, “Musul operasyonu başladı. Türkiye masanın dışında, niye masanın dışında? Benim komşum, niye masanın dışında. Benim ağırıma gidiyor” ifadelerini kullandı.

BirGün'ün haberine göre Kılıçdaroğlu, Musul operasyonuna ilişkin şöyle konuştu:

“Dış politika milli olmak zorundadır. Yani iktidar ve muhalefetin beraber karar aldığı bir alandır. Dış politikada konuşurken gırtlağınızda dokuz boğum olduğunu düşüneceksiniz. İç politikadaki gibi asıp gürleyemezsiniz. Daha dikkatli, daha özenli konuşacaksınız.

Başika’da askerlerimiz var. Niye gittik oraya, IŞİD terör örgütüyle mücadele etmek için gittik. Etmeli miyiz, evet etmeliyiz. Ama bir kişinin kalkıp Dubai televizyonuna yaptığı bir açıklama her şeyi berbat etti. Mezhep endeksli bir dış politikanın çağrısını yaptı. Ne oldu, Irak Başbakanı dedi ki, ‘bizim topraklarımızı terk edin’, ağır bir şekilde.

“Irak hükümetine gayet açık, net bir çağrı yaptık, ‘biz Irak halkının güvenliği ve IŞİD terör örgütünden Irak’ı kurtarmak için oradayız. Irak’ın toprak bütünlüğün saygılıyız’. Ama birileri böyle konuşmuyor.

“TÜRKİYE MASANIN DIŞINDA, AĞIRIMA GİDİYOR”

“Musul operasyonu başladı. Türkiye masanın dışında, niye masanın dışında? Benim komşum, niye masanın dışında. Benim ağırıma gidiyor. Ben kendi ülkemin çıkarlarını savunmak ve korumak zorundayım. Ama bu dış politika Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Yanlış bir politika izliyoruz. Mısır’la kavga ettik, Mısır Ro-Ro seferlerini iptal etti. TIR’larımız Mısır’a gidemiyor. Kim zarar gördü? Beyefendi yine koltuğunda oturuyor, yine esip gürlüyor. Gidin TIR şoförlerine, ihracatçılara bir sorun bakalım, bu işin sorumlusu kim?

“CHP olarak biz, Mısır’a eski iki büyükelçimizi gönderdik, Mısır’la Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi gerektiğini ifade ettik. Biz düzeltmeye onlar bozmaya çalışıyor. Bu yapı en tehlikeli yapıdır, bu anlayış en tehlikeli anlayıştır. Dünyanın her tarafından kapının önüne bırakılan bir Türkiye var şu anda.”