CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’un yolladığı mektubu kendisine geldiği gibi iade etmesi gerekirken öyle yapmadığını söyleyerek eleştirdi.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Şehir Üniversitesi’ne de değinen Kılıçdaroğlu, “Üniversiteyi susturmak istiyorlar” dedi. Kılıçdaroğlu, kendisini yalancılıkla suçlayan ve ‘Bay Kemal’ diye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verirken “Bay Kemal olmak için mal varlığının hesabını bütün dünyanın önünde vereceksin” dedi.

CHP’nin TBMM Grubu toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerine vefat eden tiyatrocu Yıldız Kenter’i anarak başladı. Kılıçdaroğlu, “Kendisini iki hafta önce evinde ziyaret ettim. Kısa bir süre görüşmemiz oldu. Onu asla unutmayacağız. Jale Birsel’i de kaybettik. İki sanatçımıza da Allah rahmet eylesin” dedi.

‘SALDIRIYA UĞRAYAN BAŞÖRTÜLÜ KADINLARI ARADIM’

Kılıçdaroğlu, daha sonra Karaköy’de başörtülü iki kadının yolda yumruklu saldırıya uğramasına değindi. “Güzel vatanımız insanlarımız var o zaman bizler barış içinde yaşamak zorundayız” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Kadının kılık kıyafetleri ayrışmamıza yol açmamalı. Başörtülü iki kızımıza saldırı yapıldı. Kendilerini aradım morallerinin bozulmamasını istedim bu ülkenin sağ duyulu insanları hep yanınızda olacaktır dedim onlara moralinizi bozarsanız bu provokatörün amacına ulaştığını gösterir. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz.” Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

‘TANK PALET PROTOKOLÜNÜ AÇIKLAYACAK MISIN?’

“Tank Palet Fabrikası değeri 20 milyar dolar. Avrupa’nın en büyük entegre tesisi. 1 milyon 800 bin metrekarelik alanda kurulmuş. Erdoğan az önce açıklamalar yapıyor satılmadı. Satılmadı doğru biz peşkeş çekildi diyoruz. Satılsa para alacaksın. Bedava verildi. 20 milyar dolarlık fabrika 25 yıllığına bedava verildi. Telekom’u 6,5 milyar dolara kiraladılar. 25 yıllığına karşılığında 1 lira bile alınmıyor. Birileri bir şey almış o kesin. Benim mal varlığımız araştır araştırmazsan namertsin diyebiliyor musun? Türk Katar ortaklığı ile BMC’ye devretmişler. Kaça devrettin? Kaç lira aldın sen? Kararnameleri niye gizli çıkarıyorsun? Özellikle benim öğrenmemi istemiyor. Senin boyun ona yetmez, ben her şeyi öğrenirim. Erdoğan’a soruyorum Tank Palet Fabrikası dolayısıyla gizlediğin protokolü açıklayacak mısın? Hangi gerekçe ile ihale yapmadın?”

KAYYIMLAR VE AHMET ALTAN KARARINA ELEŞTİRİ

“Dünya, Türkiye’de demokrasi yok diye biliyor. Seçime sokuyorsunuz görevden alıyorsunuz. Neden kayyım tayin ediyor? Bu, bütün seçmenlerin iradesini kabul etmiyorum demektir. Demokrasi kültürünün özüne yakışmaz. Yanlıştır. Ahmet Altan’ı önce ömür boyu müebbet hapis ile yargıladılar Anayasa Mahkemesi bozdu, 15 yılla yargılandılar, 10 yıl ceza aldı, 1138 gün hapiste yattı, mahkeme serbest bıraktı, tekrar hapse attılar. Yanlıştır. Adaleti sağlamak zorundayız.”

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İÇİN TEPKİ

“Şehir Üniversitesi… Bir yer verildi kendisine, orayı gayet güzel donattılar. Mimari özellikleri korudular. Hem Türkiye’nin hem dünyanın saygın akademisyenlerini getirdiler. Vakıf üniversiteleri arasında 8. sırada. Şimdi banka haciz uyguluyor. Oradaki akademisyenler aylıklarını alamıyorlar. Öğrenciler var orada başarılı üniversite. İki arkadaşımı görevlendirdim. Banka aracılığıyla üniversiteyi susturmak istiyorlar. Yapmayın. Yazıktır, günahtır. Niye kapatıyorsunuz? YÖK buraya müdahale etsin diye bu kabul edilemez.”

‘SEN POSTA MEMURU MUSUN, MEKTUPÇU BAŞI MISIN?’

“Bir mektup geldi Erdoğan’a. Trump tarafından bizim tarihimizin kabul etmediği ağır bir mektup geldi. Türkiye’nin şan ve şerefini korumak zorunda olan kişi koruyamadı. Ettiği yemine sadık bile kalamadı. Mektubu aynen iade et dedik, etmedi. Bu mektup doğru değildir lafını bile kullanmadı. Mektubu Trump’a takdim edeceğim dedi. Aptal diyor, akıllı ol diyor, senden tek laf çıkmıyor. Koşa koşa gitti, gitme dedim. Sen mektupçu başı mısın, posta memuru musun? Sana mektup nasıl geldi, aynı yolla iade edeceksin. Üstüne de Türkiye’nin şanını şerefini koruyan mektup yazacaksın. Bir de baktık ki egemen güçlerin şamar oğlanına dönmüş. ABD’ye gitti, ne elde etti? Sen oraya S-400 pazarlığı yapmaya mı gittin? Mektubu Trump’a takdim ettim diyor. Kendisini bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görüyor. Trump ‘PYD ile YPG ile aynen çalışacağız diyor’, gıkı çıkmıyor ‘Çalışamazsın’ diyemiyor. Fethullah Gülen’in iadesini istedi, verilmedi ama Rıza Zarrab’ın iadesini isteyemiyor. Zarrab rüşvet dağıtıyordu. Herkese Zarrab için 2 nota verdi, mektuba cevap bile veremedi.”

‘CHP SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ GÖNDERECEK’

“CHP iktidar olduğunda Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye gönderecek. 4 milyon Suriyeliye de hayırlı olsun. Senin artık Türkiye’nin çıkarlarını savunan kişi olduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin hangi çıkarını korudun?”

‘BAY KEMAL OLMAK İÇİN ELİN HARAMA UZANMAYACAK’

“82 milyonu perişan ediyorsunuz bir avuç insanı zengin etmek için. Söylediklerinin tamamı yalan. Benim söylediklerimin tamamı doğru. Erdoğan ‘Emekli aylıklarını emeklilerin insani düzeyde yaşayacakları hayat seviyesine çıkardık’ diyor. Prim ödemesine ve yılına bakmazsızın hiçbir emekli maaşının 1000 liranın altında kalmamasını sağladık diyor. Ben defalarca 1000 liranın altında emekli aylığı alan var demiştim. Baktılar ki doğruyu söylüyorum. Hala 1000 liranın altında aylık alanlar var. Bay Kemal vatanını ve milletini seven birisidir. Bay Kemal olmak kolay değildir. Bay Kemal olmak için egemen güçlerin karşısında onurlu bir insan gibi duracaksın. Bay Kemal olmak için elin harama uzanmayacak. Bay Kemal olmak için rüşvet alan adamı büyükelçi tayin etmeyeceksin. Bay Kemal olmak için mal varlığının hesabını bütün dünyanın önünde vereceksin. Bay Kemal olmak kolay değildir. Her CHP’li bir Bay Kemal’dir. İnsani düzeye çıkardık diyor emeklilerin durumunu. Aylık geliri 673 liranın altında olan kişi sayısı 8 milyon 647 bin 283 kişi. Hangi refahtan söz ediyorsun sen? Ayda 1000 liranın altında aylık alan emekli dul ve yetim sayısı 874 bin 643 kişi. Erdoğan şunu unutmasın ben doğruları söylüyorum senin çevredekiler seni kandırıyor. 2 bin 58 liranın altında aylık alanlar 6 milyon 850 bin 513 kişi. 82 milyonu tefecilere çalışır hale getirdin. Faiz ödemek için bile borçlanmak zorundasın. Kılıçdaroğlu’na 5 tane koyun teslim edin kaybeder diyor. Kim toplumu koyun sürüsü olarak görüyor? Hangi gelenek görüyor bunu?”