CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde artan şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu isim vermeden Erdoğan'a seslenerek, "Eğer terörü bitireceksen ben sana vereceğim o 400 vekili" ifadesini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları;

"İlk soru seçimden sonra Türkiye neden bu atmosfere sokuldu, hangi gerekçeyle? Acıyı, gözyaşını toluma seçenek olarak kim sundu? Bizim milletimize buna layık mıydı? Kana ve gözyaşına bizi neden bulaştırdılar?

Özellikle genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu ülkenin geleceği gençler. Sizin vatan sevginizden hiç kimsenin en ufak bir şüphesi yok. Ülkenize olan sevginizi ve saygınızı biliyoruz lütfen ve lütfen provokasyona gelmeyin. Kim gelir size inanç, etnik kimlik ve yaşam tarzınız üzerinden yaklaşırsa kaçının.

Şunu söyleyin onlara: Bu ülkede herkesin inancına saygı duyuyorum deyin. Bayrağınız alın yüreğinizin üzerinde taşıyın ama sakın ola ki provokosyona girmeyin. Genç arkadaşlarıma sesleniyorum, yolcu otobüsleri onu şunu taşıyor diye taşlamak asla doğru değil. Ayrıştırırsak orası bizim değil algısı yaratırız. 

Medya ve basın bizim gözümüz kulağımız ve sesimizdir. Bir gazeteyi okur veya okumayız, alır veya almayız. Ama medya üzerine baskıyı asla kabul etmeyeceğiz. Medya özgürce yayınını yapacak. Bizim havuz medyası diye suçladığımız gazetelere saldırı yapıldığında ilk telefon açan da benim, geçmiş olsun diye de benim. Medyaya özgür alan bırakacaksınız yazacak, suçlamak, kırmak dökmek asla doğru değil.

Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Neden gençlere sesleniyorum, umudumuz gençler dedim. Sizler bu ülkenin değerlerine sahip çıkacaksınız. Birbirimizi eleştirebiliriz ama kıramayız.

'400 vekil olsaydı böyle olmazdı' dedi. Buradan söz veriyorum, çok açık ve net. Eğer terörü bitireceksen ben sana vereceğim o 400 vekili, söz veriyorum. Haydi kardeşim. Acılara üzülüyorum, inanın rahat yatamıyorum. Ülkeyi yönetmeye talibiz."