CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ismini vermeden 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) ilişkin eleştirilerde bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e söylediği "Nasıl olur da Bay Kemal'in kayığına binersiniz, yazıklar olsun" ifadesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki Kılıçdaroğlu’nun kayığına binme. Ya senin binmediğin kayık mı kaldı? Bizim kayığımız Bandırma vapuru" dedi.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın "Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerine destek verdiği" yönündeki yazısını da gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Barlas çok doğru bir tespit yaptı. Bunu söylediğim için de beni eleştirecek. Ama doğru doğrudur. Kendi güvendikleri gazeteden terör örgütlerine destek verildiği yazılmış. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Partisinin Ankara il kongresinde konuşan Kılıçdaroğlu, “İktidarın amacı belediyelerle bizim gündemimizi değiştirmek. Biz bunlara itiraz etmeye devam edeceğiz ama gündemimizi asla değiştirmeyeceğiz” ifadesini kullandı.