CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında manevi tazminat davası açtıklarını duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında "hakaret ve tehdit" iddialarıyla suç duyurusunda bulunurken 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtıklarını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, “Geçmişini affettirmek ve yaranmak güdüsü ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, seviyesizce saldırıp, hakaret, tehdit ve iftira suçlarını işleyen Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz gibi, ayrıca 100.000 TL manevi tazminat davası açtık. Haddini bildireceğiz” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi ve yakınlarının yurt dışında hesabının bulunduğuna yönelik iddiasına tepki gösteren Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'na yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye'nin siyasi istikrarına nerede bir saldırı ve ihanet varsa biz bu siyaset bezirgânının savunmasını görüyoruz. Vekilleri terörün cenazesindeyken, kendisi terörle iltisaklı olduğu için hapse attığımız kişileri hapiste ziyaret eder. Girdiği her seçimde milletten tokat yiyen bu zat belli ki akıllanmamış. Bu siyasi düzenbaz dün ak dediğine ertesi gün kara diyen zat. 2 haftadır eline tutuşturulmuş paçavralarla şov yapmaktadır. 'Açıklayacağım, büyük kıyamet kopacak, rezil olacaklar' dedi. Kendisi rezil oldu. Bütün Türkiye gördü ki bu siyasi sahtekâr, yalanlarının ve iftiralarının üzerinden Türkiye'de başka bir oyuna soyunmuş. Şimdi konu mahkemeye intikal etti. Sonra hızını alamadı kurumları, hepimizi de asmakla tehdit etti. Dün de şahsıma bir laf etmiş. Demiş ki, 'Seni asmayacağım da rezil edeceğim.' Kılıçdaroğlu, senin aklın gibi ipin de çürüktür. Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum, sen bittin."

(Demokrat Haber/Ankara)