CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi. 

Erdoğan'ın "Sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi, arada sırada karavanda oturuyor, atletle bir yemek yiyor" sözleri ile ilgil Kılıçdaroğlu, "Ben adalet diyorum o atlet diyor. Evet efendim ben o atleti giydim. O fotoğrafta bir kibir yoktur. Sıradan sade bir vatandaş vardır" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, NTV’de Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

BU ÜLKENİN YÜZDE 73'Ü ADALETE GÜVENMİYOR 

Adalet Yürüyüşü, pek çok kişinin ezberini bozdu. Önce inanıyorlardı. 69 yaşlında bir adam Kızılcahamam’da durur, Bolu da durur. Sonra biz İzmit’te durdururuz…

Adalet Yürüyüşü benim beklediğimden de çok destek gördü. Çünkü bu ülke adalete susamış. Bu ülke insanının yüzde 73’ü adalete güvenmiyor.

O nedenle bu yürüyüşümüz bütün dünyada ses getirdi. 40 derece sıcakta yürüdüm. Siste yürüdüm. Yağmurda yürüdüm. Bu ülkenin insanı adalet istiyor.

O fotoğrafta yapmacıklık toplu iğnenin ucu kadar göremezsiniz. Kızımla yemek yiyorum. O fotoğraf Anadolu’da sıradan bir ailenin fotoğrafıdır. Bir genel başkanın fotoğrafı değildir. Ben saraylara özenen bir insan değilim. Ben huzurla kızımla yemek yemek istiyorum. Ben evimde de öyle oturuyorum. Yetiştiğim şartlar böyle. Kızıyor köpürüyor. Ne köpürüyorsun. “Benim insanım öyle değil!” Sen vatandaşının nasıl olduğunu unuttun zaten. 

Kayseri'de bir vatandaş işsizlikten kendisini yaktı. Ey saray senin bundan haberin var mı?

BİLEREK BÖYLE BİR MİZANSEN YAPILDIĞI İDDİA EDİLİYOR? 

Hayır efendim. Zaten orada karavanda kalıyorum. Karavana da kızıyordu. Eminim yediğim yoğurda da kızmıştır. Kalkıyorsunuz bana bu fotoğraf üzerinden saldırıyorsunuz. Ben adalet diyorum o atlet diyor. Evet efendim ben o atleti giydim. O fotoğrafta bir kibir yoktur. Sıradan sade bir vatandaş vardır. Benim görevim zaten sıradan sade vatandaşın sorunlarını çözmek. Ben zaten sıradan sade vatandaşı bilmezsem onun sorunlarını çözemem.

Atatürk'ü tanıyor mu acaba? Atatürk yüzyılda bir toplumlarda yetişmiş bir insandır. Kurtuluş savaşı bilmiştir.Düne kadar Atatürk adını almazdı, fotoğrafla Atatürk'ün adını ağzını aldı.Nadir Nadi Kenan Evren'e derdi ki ben gardırop Atatürkçüsü değilim dedi.  Bir sürü şeyi uyduruyorlar. O sofra üzerinden bana saldırmasıyla elinden çok büyük kozu aldım. Vatandaş Kemal'i gördü. Ötekileştirseniz düşmanlaştırırsınız. 

Her görüşten her siyasi partiden vatandaş geldi. Bu ne demektir, herkes adalaet istiyor. Biz dedik ki hiçbir partinin bayrağı olmayacak. Suçlu biri gelirse polis gider yakalardı. Yürüyüşte provakatörler de soktular, onları cımbızla bulduk. Bu yürüyüşün kavgaya dönüşmesini kabul edemeyiz. Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Düşünceyi ifade özgürlüğü vardır."