CHP Merkez Yürütme Kurulu seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Saat 11.00'de topmanan MYK sonrası CHP Genel Başkanı Keal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Bir seçim atlattık. Oy kullanan bütün vatandaşlara demokrasiye sahip çıktıkları için yürekten teşekkür ediyorum.

Bütün baskılara şantlara, tehditlere rağmen görevini yapan CHP örgütlerine teşekkür ediyorum.

Karşı tarafta devletin bütün imkanları kullanılıyordu. Bütün bunlara rağmen CHP gönüllülerle beraber önemli bir görev yaptı.

Daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı istifa ederdi. Daha da önemlisi Adalet Bakanı görevini bırakırdı seçime gölge düşmesin diye.

CHP örgütleri ne yaptılar seçimlerle toplumun üzerindeki ölü toprağını kaldırdılar. İktidar partisine 7 puan kaybettirdiler. Bu bizim için çok önemli bir sonuçtur.

Güçlü ve aydınlık bir Türkiye2nin kapısını araladılar. Bu sonuç parlementoda iktidar partisinin çoğunluğu kaybetmesine yol açtılar.

Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir.

Milletin demokrasiye, birlikte yaşama, kavgadan uzak durma özlemi var. Bunu sağlayacak olan halkın bize verdiği yetki.

Özetle duvarın bir kısmını yıktık, aynı kararlılıkla devamını yıkacağız. Bu seçimin tek kaybedeni AK Partidir, kazanan da demokrasidir. Bu süreci kolay elde etmedik, bu sonucu da kolay elde etmedik.

Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Ama iktidar özellikle militanları görevlendirdiği için bu konuya ayrı önem verdik.

Uzun yıllar vekil çıkaramadığımız 13 ilde vekil çıkardık.

Darbe hukukun getirdiği barajı yerle bir ettik, sonuçta kazanan demokrasi oldu.

Eskiden iktidarın istediği 2 partili parlementoydu şimdi bütün sesleri parlementoya taşıdık. Bu bizim demokrasiye bağlılığımızı gösterir.

Dün arkadaşlarıma şu talimatı verdim her milletvekili, her il ve ilçe başkanı milletin hukukunu sonuna kadar koruyacak, sarayın çıkardığı kararlar sonuna kadar irdelenecek.

Gazi meclisimizin itibarını koruyacağız. Yetkilerin büyük kısmının elinden alındığını biliyoruz. 

Ekonomide yangın var, mutfakta yangın var ve önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değil. Pek çok bilgiyi kamuoyundan gizleyeceklerdir. Bizim görevimiz bütün bilgileri kamuouyula paylaşmaktır.

Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

(Erdoğan'ı tebrik)Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez, tek adam rejimin, savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim.Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim.Dikta heveslisi biri tebrik edilmez. Mevlana'nın bir sözü var dikeni sularsanız adaletsizliği perçinlersiniz. Biz dikeni sulayacak değiliz.

Demokraside hile var, seçimde değil. Eşit şartlarda bir mücadele olmadı. Sandıkta değil demokraside hile var.

Biz hiçbir zaman dış telkinlerle kendi politikamızı belirlemeyiz. Sayın Ünal kendi partisine baksın. Biz tek adama teslim olan bir parti değiliz.

İstifa açıklaması) Muharrem beyin CHPP'den fazla oy almasını savunduk. dolayısıyla Muharrem beyin bütün çalışmalarına katkı verdik. Çalıştı, mücadele etti, CHP'den fazla oy alması da yadırganamaz. 9 ay sonra yerel seçimler var, duvarın kalan kısmını oradayıkacağız. 

Koltuk sevdası olan, bireysel çıkışlarla kendisine çıkış arayanların yeri yoktur. Bireysel çıkar peşinde olanların bizim partimizde yeri yoktur.