Ankara - Uludere’deki katliamdan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı özür dilemeye çağıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 33 Kurşun tepkisine de, “Mustafa Muğlalı kışlasının ismini 2004 yılında vermişler. Yani sen başbakanken. Kime ne kızıyorsun sen. Sanıyor ki herkes aptal” şeklinde yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın suçlamalarına yanıt verdi. 35 köylünün hayatını kaybettiği Uludere Katliamı ile ilgili karanlıkta kalan yanların olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu istihbaratı size kim verdi? Ve siz kimin istihbaratıyla gittiniz 35 yurttaşımızı öldürdünüz?” diye sordu.

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ

“Giden çocuklarımızın çoğu aynı aileden ve hepsi gencecik. Sadece 50 lira için çocuklar bu işi, kaçakçılığı yapıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Hükümetin yapacağı tek bir şey var; Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan olarak çıkacak özür diliyorum diyecek. Ayrıca 35 yurttaşın ailelerine tazminat ödenmesi lazım” diye belirtti.

Helikopter polemiğine de değinen Kılıçdaroğlu, “Gülyazı köyüne gideceğimizi bildirdiğimizde bize dendi ki size helikopter tahsis edeceğiz. Sizi Van'dan alacak Gülyazı'ya götürecek dendi. Ama ne olduysa oldu ve gece yarısı helikopter iptal edildi. Herhalde birileri rahatsız oldu. Sizin helikopterinize muhtaç değiliz. Dediler ki herhalde bunlar helikopter olmazsa yedi saatlik yolu göze alamazlar. Değil yedi saat 77 saatlik yol olsa gideceğiz. Senin gidemediğin köye biz gittik. Bu ülke için, bu kardeşlik için bu bayrak için gittik” şeklinde konuştu.

BAKANLAR ÇADIR TİYATROSUNA GİTTİ

Kılıçdaroğlu, Bakanların Şırnak ziyaretine işaret ederek, “Bakanları nereye gitti biliyor musunuz? Çadır tiyatrosuna. Köyden uzakta ölenlerin akrabalarının olmadığı bir çadır tiyatrosuna gittiler. Başbakana sesleniyorum, seni bu duruma düşüren bu bakanları görevden alman lazım” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, “Biz o köye gittiğimizde bizi suçluyor, vay efendim çadıra neden gitmişiz. Ne yapalım? Taziye çadırına gitmeyelim de sizin gibi çadır tiyatrosuna mı gidelim? Sen vatandaşına sahip çıkmıyorsun biz, CHP sahip çıkınca neden kızıyorsun” şeklinde konuştu.

KAYMAKAMDAKİ CESARETİ BAŞBAKAN GÖSTEREMEDİ

Dövülen Uludere Kaymakamı konusunda ise Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Gülyazı köyü ziyaretimizden sonra kaymakamımıza da uğradık. Genç, bölge halkının sevdiği bir kardeşimiz. Taziye çadırına gitmiş, provokasyona uğramıştır. Devletin kaymakamına el uzatmak doğru değildir. Onun gösterdiği cesareti ne Başbakan ne de bakanları gösterebildi. Hem gidemiyor hem de bizi suçluyor.”

MUĞLALI KIŞLASININ İSMİ AKP DÖNEMİNDE VERİLDİ

Katliamın 33 Kurşun olayına benzetilmesine sert tepki göstererek “Mustafa Muğlalı” isminin kendileri tarafından kışladan kaldırıldığını söyleyen Başbakan’a Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi: “Mustafa Muğlalı kışlasının ismini 2004 yılında vermişler. Yani sen başbakanken. Kime ne kızıyorsun sen. Sanıyor ki herkes aptal.”