Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MİT yasasını da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, MİT yasasına şiddetle karşı çıkacaklarını belirtti. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Önümüzdeki hafta parlamentoya fezlekeler gelecek. 5 aydır sürüyor. Görüşülecek ama günü Pazartesi günü olarak seçmişler. Pazartesi günü Meclis TV yayın yapmıyor. Madem 4 bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları var millet seyretsin. Japonya yolsuzluk soruşturmasını canlı olarak izletti. Ne diyordu danışmanı 'biz Meclis TV'yi kapattık siz alt yazı geçiyorsunuz.'

Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz. Paraları sıfırlama için oğluna talimat veriyor, arta kalan 30 milyon Euro ile villa aldırıyor. Bunları da bekliyoruz. Yürekli, namuslu ve ülkesine karşı sorumluluk hisseden hukuk fakültesinin hakkını veren, korkmayan, yiğit, cesur bir savcı arıyoruz. Böyle bir savcı çıkacaktır.

Ne diyordu İnönü; 'Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır' İstedikleri kadar yasaklasınlar Meclis TV'yi biz bunu kamuoyuna taşıyacağız. Demokrasi ve hukuk zaafa uğrarsa ülkenin geleceğine totaliter sistem egemen olur.

Türkiye'nin iyiye gitmediğini, demokrasinin yara aldığını defalarca dile getirdik. En son telefon dinlemeleriyle ilgili bir milletvekili arkadaşımız 'telefonlarımız dinleniyor' diye kaygısını dile getiriyor. 'Yasal olmayan işiniz yoksa dinlenmekten korkmayın' demişti bundan sorumlu olan bakan.

Zaman zaman bizi de eleştirirler, eleştirye her zaman saygı gösteririm ama eleştirinin samimi olması lazım. Biz onlar gibi değiliz. Bize 'siz cemaatle işbirliği yapıyorsunuz' diyor, şerefin varsa çıkarsın bunu belgeleriyle ortaya koyarsın. Yapabilir misin? Ama kendisi ne diyordu?

'Şimdiye kadar cemaatteki kardeşlerimiz bizden ne istedi de yapmadık.' Birine kardeşim diyorsa elinde hançer arkasından vurmak için bekliyordur? Esad'a da dedi, Kaddafi'ye de dedi, Erbakan'a dedi. Sen onlara neler verdin? Çık bir anlat bakalım.

'Bunların elinde şantaj kasetleri var' diyor. Bu şantaj kasetlerini sen nerede biliyorsun? Adım gibi biliyorum, o şantaj kasetlerini gözlüğünü takarak nasıl izlediğini de biliyorum. O şantaj kasetlerini sen kiminle beraber izledin? Senin önüne nasıl geldi? Senden adam gibi cevap bekliyorum.

MİT yasasını onayladılar, anayasayı çiğnediler. Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Milli istihbarat gerçekten milli olmak istiyorlarsa siyasetin arka bahçesi olmaktan vazgeçmeliler.