CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari mitinginden sonra Güneydoğu'daki en kritik seçim noktalarından biri olan Diyarbakır'da seçmenlerinin karşısına çıktı. 

CHP lideri, büyük bir kalabalığın karşısına boynundaki puşi ile çıktı. "Vur vur inlesin, Tayyip dinlesin' sloganları sloganlarına cevap verircesine AK Parti liderine yönelik en sert sözlerini kullandı...

CHP'nin Hakkari mitinginde Türk bayrağı olmamasını eleştiren Başbakan'ın bu sözlerine Kılıçdaroğlu'nun cevabı netti:

"Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. Bayrak üzerinden siyaset yapmak en büyük bölücülüktür. En büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır." 

KEPENKLİ PANKARTI OKUDU

Başbakan'ın Güneydoğu ziyaretleri öncesi esnafın kepenk kapatmasına ilişkin hazırlanan bir pankart Kılıçdaroğlu'nun dikkatini çekti. Kılıçdaroğlu "Açılım, açılım dedi, kepenkleri yüzüne yedi. Baktı kimse gelmiyor, suçlu belediye dedi" yazılı pankartı okuyunca miting alanında Erdoğan aleyhinde sloganlar atıldı.

DİYARBAKIR'DAN ÖZÜR DİLEDİ                                                        

12 Haziran'a iki haftadan kısa bir süre kala seçim çalışmalarının önemli ayaklarından biri olan Diyarbakır mitingini geride bırakan Kılıçdaroğlu, CHP'nin 9 yıldır miting düzenlemediği Diyarbakır'da seçmenlerinden özür dileyerek söze başladı:

"Bize diyorlarlardı ki, 'siz Hakkari'ye Diyarbakır'a gidemezsiniz... Yani Sivas'ın ötesine gidemezsiniz...' İşte geldik arkadaşlar... Ama bir şey de haklılar, biz yeteri kadar Diyarbakır'a gelmedik, sizlerle konuşmadık, derdinizi dinlemedik. Ankara'da oturduk 'bize oy verin' dedik. Şimdi bunu değiştiriyoruz. Yeni bir CHP var karşınızda... Size geliyoruz, ayağınıza geliyoruz, daha çok geleceğim... Daha çok çayınızı içeceğim..."

ERDOĞAN'A BÖLÜCÜ DEDİ!

Hakkari mitinginde açıkladığı yerel yönetimlere özerklik şartı nedeniyle Başbakan'ın kendisini bölücülükle suçladığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yanıt verdi:

"'Yerel yönetimlere özerklik şartı getireceğiz' dedim. Hemen 'Sen Türkiye'yi bölüyorsun', dediler. Türkiye bir bütündür. Hiç kimse bölmek istemiyor. Hepimiz kardeşçe, barış içinde yaşayacağız. 'Sizin mitinginizde niye bayrak yok' diyor. Bayrak bu ülkenin 73 milyon yurttaşının ortak paydasıdır. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. O bayrağı göndere çekerken hepimiz saygı duyarız. O bayrak üzerinden siyaset yapmak en büyük bölücülüktür. En büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bölücü olan belli Ankara'da oturuyor. Kimliği belli Recep Tayyip Erdoğan."

YİNE KÜBRA'DAN BAHSETTİ

Açlık nedeniyle yaşamını yitiren 2.5 aylık Kübra bebeğin ailesinin tepkisine karşın Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da yine Kübra bebeğin öyküsünü anlattı:

"2.5 aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan öldü. Diyarbakır'da bir anne 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremediği için intihar etti. Biz Aile Sigortası'yla kimseyi namerde muhtaç etmeyeceğiz."

ERDOĞAN'IN VAADİNİ YERDEN YERE VURDU          

Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül 1980'in işkence merkezlerinden biri olarak anılan Diyarbakır Cezaevi'nin yenilenmesine ilişkin verdiği sözler ise Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinden nasibini aldı.

"Başbakan Erdoğan 'Diyarbakır'a hapishane açacağım' diyerek sizlere müjde verdi! Ama ben 'fabrika açacağım' diyerek müjde veriyorum... Recep Bey neden hapishane açıyor... Çünkü vatandaşın kendini savunma hakkı kalmadı... Konuşan içeri tıkılıyor... Mesela düşünce açıklama suçu! Sadece düşüncesini açıkladığı için 2010'un ilk 6 ayında 596 kişi yargılanıyor. Düşünce açıkladığı için öngörülen hapis cezası 1219 yıl... Düşünce açıkladı diye bu hapis cezası istenir mi? Bunu isteyen hükümet! Diyarbakır'da gelip hastane sözü veren bir başbakan var. Bütün Diyarbakırlılara söylüyorum. Eğer siz hapishane istiyorsanız. Gider oyunuzu verirsiniz. Eğer biz hapishane değil, fabrika istiyorsanız. 6 oku göreceksiniz, yeni CHP'yi göreceksiniz.

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR

Taş atan çocuklar... Taş attı diye 100'lerce çocuk tutuklandı. 2009'da 177 çocuk taş attı diye yargılandı, 772 yıl hapse mahkum edildi. Bunlar nerede oluyor. Eski devlet güvenlik mahkemeleri, yeni özel yetkili mahkemeler. Bu mahkemeler olduğu sürece Türkiye'ye demokrasi gelmez, yargı bağımsız olmaz. Demokrasi gelecekse her alanda gelmeli, düşünce ve inançtan ötürü insanlar horgörülmemeli."

NE DEDİYSEK KAÇTILAR

AK Parti hükümetinin, CHP'nin aralarında yüzde 10 barajı, darbeci generallerin yargılanmasına ilişkin yasa tekliflerine destek vermediğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beğeniriz beğenmeyiz, yüzde 10 barajı getirdiler. Yüzde 10 barajını indirelim dedik. Kanun teklifi de verdik. Gelmediler... Çünkü bunlar demokrat değil. Bunlar milli iradeye inanmıyorlar. Biz demokratız, biz özgürlükçüyüz, biz halktan yanayız ey Recep Tayyip Erdoğan, gel kaldırılım yüzde 10 barajını... 'Sen darbelere karşısın değil mi' dedik, 'evet' dedi... Biz de karşıyız... O zaman gel 35. maddeyi değiştirelim dedik. 'Populizm yapıyorsunuz' dediler. Kanun teklifi de verdik ama AKP yine gelmedi. Gelemez! Özgürlükçü değil, demokrat, değil, kadın erkek eşitliğinden, işten aştan yana değil.

DİYARBAKIR'A VAAT

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Diyarbakır'a seçim vaadinde de bulundu.

"Petrol boru hatları, doğalgaz hatları bu bölgeden geçiyor. Doğu ve Güneydoğu'yu petro- kimya üssü haline getireceğiz. Burada insanlar alın teri döküp, akşam evine huzur içinde gidecek."

ÖSYM BAŞKANINI GÖREVDEN ALACAK

Seçim meydanında YGS'de yaşanan şifre skandallarını eleştiren döviz ve pankartları da gören Kılıçdaroğlu, ÖSYM Başkanı Ali Demir'i görevden alma sözü verdi.

"Bir ÖSYM var. Onun başında oturan adamın adı da Ali Demir. Ar damarı çatlamış bir adamdan hayır gelmez. O adamı o koltukta istemiyorsanız, bana yetki verin o adamı o koltuktan indireyim."


İnternet Haber