Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muhtarlar için bir kanunun çıkmasının önemine değinen Kılıçdaroğlu, bununla ilgili hazırlık içinde olduklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarının, milletvekillerinin var neden muhtarların yok? Gerçek anlamda demokrasiyi savunan kesim. Bütçeleri de olmalı. Neden bütçeleri yok?" diye sordu.

'ORTA ÇAĞ’DAN BİLE GERİDESİN'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, "Fikri iktidarımızı hâlâ tesis edemedik” sözlerine karşılık Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan senin iktidarın Orta Çağ fikri bile değil, sen ondan bile geridesin. 4+4+4 eğitimi getiren sen değil miydin? Düşlediği eğitim sistemi, fikri iktidarı gerçekleştirme ihtimali kocaman bir sıfır. Neden bu ülkede 3 milyon öğrenci internete giremiyor. Türk Telekom'u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin, sen bunun ne olduğunu biliyor musun? 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyorsa, bunun sorumluluğu kimde? İhtiyaç sahibi öğretmen ve ailelere ücretsiz bilgisayar verilsin dedim. Tonlarca para var ama öğrenci, öğretmene yok" diye konuştu.

'GELDİĞİMİZ NOKTA ASKIDA EKMEK'

“Pandemi sürecinde para hazinede olsaydı, her vatandaşa 48 bin lira para ödenebilirdi” diyen Kılıçdaroğlu, “Aile başına 165 bin lira para ödenirdi. Nereye gitti bu paralar, tefeciye. Tefeciye Erdoğan ve damadı hizmet ediyor. Halka hizmet götüren diyen ise biziz. Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Ne proje ama. Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimizi, bu iktidarın bizi getirdiği rezilliği bundan daha iyi anlatamazsınız. Beyler milyar dolarları tefeciye yağdırırken işinden olan adama bin 168 lira veriyor. Bunlarda vicdan var mı Allah aşkına. Onların halkla ilgisi yoktur. 83 milyonun 18 yılda burnundan getirdiniz" ifadelerini kullandı.

'KABİLE DEVLETİNDEN DAHA GERİDEYİZ'

Dış politikaya değinerek konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de sanayicilerin ürettiklerini almayacaklar. Suudi Arabistan için bayrakları bile yarıya indirdik. Merak ediyorum, dili bir karış dışarıda gezen vatandaş, çıkıp bir şey söyledi mi; korkudan bir şey söyleyemiyor! Bütün bunlara rağmen Suudi Arabistan milli günü için afiş asılıyor. Devlet bunların elinde kalmış. Kabile devleti miyiz diyor, kabile devletinin ne olduğundan haberi yok. Kabile devletinden daha gerideyiz. Keşke kabile devleti konumunda olsaydık, hiç değilse konuşurduk, tartışırdık. Sen Anayasa'yı ihlal eden adamı yakında Yargıtay'a, AYM'ye üye yapacaksın. Yalandan fikri iktidar olunmaz" dedi.

 'GARİBANLAR İÇERİDE'

Hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Biz böyle bir toplantı yapacağız, terör toplantısı yapacaktı diyecekti biri. Ne savcı ne biz neden tutuklandığımızı bilmeyeceğiz. Lütfederse savcı iddianame yazacak. Sen 83 milyonun can ve mal güvenliğini sağladın mı? Yatırım yaparlar mı? Parası olanların can ve mal güvenliği var. Erdoğan’ın avukatına dolar bazında para verirsen senin can ve mal güvenliğin var. Savcı iddianame yazamaz, hâkim karar veremez. Garibanlar içeride."

'BUNLARIN YATACAK YERİ YOK'

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Günün 24 saati konuşuyor. Petrolü buldun, Almanya bizi kıskanıyor, sonunda askıda ekmek gerçeğine geldik. Boş tencereden çok ses çıka. Konteynerlerden insanlar besleniyor, görmüyorlar.  Devlet yalan söylemez. Kendi seçmeni bile işsizlik rakamlarına inanmıyor. Senin medyanı kimse okumuyor ki zaten. Senin neyini anlatacaklar? Saray iktidarı kimi hizmet ediyor. Bunların yatacak yeri yok."