CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidarda 120-180 ByLock'çu olduğu biliniyor. ByLock'çu milletvekillerini neden koruyorsunuz?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatörleri ile bir araya geldi.

NTV'nin aktardığına göre Kılıçdaroğlu, ByLock kullananların listesinin hükümetin elinde olduğu ancak açıklanmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "İktidarda 120-180 ByLock'çu olduğu biliniyor. ByLock'çular seçilerek savcılara gönderiliyor, suçluyu korumak suçtur. ByLock'çu milletvekillerini neden koruyorsunuz? Gizleniyorsa hangi gerekçeyle gizleniyor? Bunun açıklanması lazım. Kendi içlerindeki ByLock'çuları saklıyorlar bu nedenle gizliyorlar. Bank Asya'nın önünden geçeni bile tutuklarken FETÖ'cü diye ByLock kullanan bu isimlerin bu milletvekillerinin korunması kabul edilemez" dedi.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi için "kontrollü darbe" dedi. "09.30'da darbe mi olur diye sordum ben kendilerine. Onlar da önceden deşifre oldular ifadelerini kullandılar. Demek ki bu onların önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor" ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayrıca FETÖ'cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor" diye konuştu.

15 Temmuz ile ilgili 'özel bir dosya' olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Daha sonra bu özel dosyaları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. Bugünün konusu bu değil" dedi.

Kılıçdaroğlu " Adil Öksüz'ün kullandığı GPS cihazını hangi kurum ithal etti?" diye sordu.

"Ciddi bir gizli 'Hayır'cı grup var. Referandumdan 'Hayır' çıkar" diye konuşan Kılıçdaroğlu "Evet çıkarsa Türkiye'nin itibarı sıfıra inecek" dedi.