CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada Sedat Peker'in videolarındaki iddialar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarını ele aldı. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, 'Her şeyin sorumlusu benim' diyorsa, devleti mafyaya teslim eden de Erdoğan'dır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ÜNİVERSİTELER ÖZERK OLACAK

Sevgili gençler, istediğiniz özgürlüğü size vereceğim. Öyle bir özgürlüğe kavuşacaksınız ki, iktidara getirdiğiniz kişiyi gerekirse en sert şekilde eleştireceksiniz. Sabahın köründe kapınız çalışıyorsa onun polis değil, sütçü olduğunu anlayacaksınız. Böyle bir özgürlük vadediyorum size. KYK'dan kredi almışlar. Büyük bir kısmı işsiz. Erdoğan'ın iki eli onların yakasında. Onlara söz verdim. İktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. Sigortalı bir iş bulduktan sonra belli taksitler içinde onların kredi borçlarını ödemelerine imkân sağlayacağız. 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Onlara söz verdim, en geç 1 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti devletinde, öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak. 2 milyon 400 bin hanede internet yok. Peki burada eğitim nasıl olacak? En geç iki yıl içinde internetsiz hiçbir hane kalmayacak. Bu rezalete son vereceğiz. KPSS'de torpili bitireceğiz. Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, engelli kadrolarını tamamen dolduracağız. Dijital ticaretin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Bir Melih Bulu gibi dramatik bir tabloyla karşı karşıyayız. Orada öğretim üyesi olmayı bile hak etmeyen birini oraya rektör olarak atadınız. Üniversiteler de özerk olacak.

ZAMMIN BİR TEK SORUMLUSU VAR ERDOĞAN

Bir karar aldılar 1 milyon 150 bin esnafa bir defaya mahsus 3 bin lira, 235 bin esnafa da 5 bin lira hibe ödemesi yapılacak. Toplam 1 milyon 385 bin esnafa, bir sefere mahsus olmak üzere 4 milyar 625 milyon lira ödenecek. Parayı nereden karşılayacaklar? Bunun için oturdular düşündüler. Hazine tam takır, 128 milyar dolar da gitti. Yeni bir IBAN açtılar, Kılıçdaroğlu var, "Millete el avuç açtınız" diyecek. 'O zaman ne yapalım en çok tüketilen ürünlere insafsız zam yapalım' dediler. Kurşunsuz benzinde ÖTV'ye yüzde 54, motorinde yüzde 78, LPG'de yüzde 189 zam yaptılar. Zammın bir tek sorumlusu var Erdoğan şahsım hükümeti.

Mafyaya teslim olan bir siyasi iktidar. Mafyanın satın aldığı bir siyasi iktidar. Talimatın koşulsuz yerine getiren bir siyasi iktidar. Hukuk devletinden uzaklaşırsanız ne olur? 29 Ağustos 2018, parti meclisi toplantısında şu cümleyi kullanmışım; "Devleti demokratikleştirmezseniz, devlet süratle organize suç örgütü haline dönüşebilir" 16 Ekim 2018 grup toplantısında, "Hukukun üstünlüğü ilkesinin gereğini yerine getirmezseniz, devlet hukuk devleti olmaktan çıkar, organize suç örgütü niteliğine bürünür" geldiğimiz nokta budur. Zamanında söyledik. Ama onlar geleceği görmüyorlar.

Öyle bir noktaya geldik ki, bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız olaylarla karşı karşıyayız. Mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar. Cumhur İttifakı'na destek olup, Millet İttifakı'nı eleştiriyorlar. Bildiriyle yapıyorlar. Gizli kapaklı değil. Türkiye böyle bir duruma hiç düştü mü? Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?

128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Merkez Bankası'nın 128 milyar doları arka kapıdan gitti. Kim çöktü 128 milyar doların üstüne? Bunların mafyadan ne farkı var? Yasa yok, kanun yok. Uydurma bir protokol. Merkez Bankası satmıyor. Arka kapıdan dolaşıyorsunuz, damada diyorsunuz ki; "Ver kardeşim 128 milyar doları" mafya da çöküyor, siz de çöküyorsunuz. Ne farkınız var mafyadan?

Serik Belediyesi'nde bir rüşvet olayı. İki bakan, vali, AK Parti ve MHP vekilleri. 500 bin liralık rüşvet tartışılıyor. Kim çöktü bu paraya? İki bakan, sessiz kalan AK Parti ve MHP vekilleri çökmedi mi? Bu mafya düzeni değil de ne?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çöktü bakanlığa. Oturdular kocası ile birlikte şirket kurdular. Dezenfektan aldı, ortaya çıkınca da ucuza aldık dediler. Gerçek ortaya çıktı, pahalıya almış. Hesabını soran var mı? CHP dışında yok. Mafya düzeni ile arasında ne farkı var? Hırsızlığın araştırılmadığı bir Meclis olabilir mi? 

SİZİ DE Mİ BİRİLERİ 'KEKLİYOR' ACABA?: Türkiye'nin İçişleri Bakanı açıklama yapıyor, devletin televizyonunda. Siyasetçiyi keklemişler... Mafya ağzı bu. "Ben ne yapayım kim keklemişse hesabını ondan sorsun. Ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun" diyor. Yani bir siyasetçiyi ayda 10 bin dolarla keklemişler diyor... Bilgim var diyor... İyi dedik 'araştıralım'. Buna da 'hayır' dediler. 'Araştırmayın' dediler. TBMM Başkanı'na dilekçe verdik. Meclis Başkanlığı Türkiye'nin itibarını koruma görevi vardır. Meclis'te reddedildi, kimin oylarıyla, AKP ve MHP milletvekilleri... Sizi de mi birileri kekliyor acaba? Birileri size de mi avantaj sağlıyor. Meclis Başkanı'nın bu olay karşısında aciz olmaması lazım. Sessiz olma hakkı yoktur. Kim her ay 10 bin dolar rüşvet alıyorsa onu kamuoyu önünde açıklamak zorundadır. Şentop çağırmak zorundadır Süleyman Soylu'yu, eğer bir siyasetçi her ay 10 bin dolar rüşvet alıyorsa adını ver kardeşim. İçişleri Bakanı'nı çağıracaksın. Efendim savcı çağırırsa hesabını verecekmiş. Savcı mı kaldı? Mafya bir siyasetçiyi besliyorsa 10 bin dolar ile, yılda en az 100 bin dolar kazanıyordur. Hırsızlığın ayyuka çıktığı, rüşvetlerin sıradanlaştığı dönemi yaşıyoruz. Saray'da Bizans entrikaları yaşanıyor. Tam bir rezalet.

TÜRKİYE'Yİ UYUŞTURUCU CENNETİNE ÇEVİRDİLER

Mafya, yeraltı örgütleri oturuyorlar, çarşaf çarşaf açıklamalar. Herkes dikkatle dinliyor, niçin dikkatle dinliyor? Devlet saydam olmadığı için. Bir yeraltı çetesinin lideri dikkatle dinleniyorsa iktidarda sorun var demektir. Devleti yönetemiyor, devlete de çöreklenmiş bunlar, mafya gibi. Mafyayla siyasetçi el ele kol kola yürürse kaybeden Türkiye'nin itibarıdır.

Para için satmayacakları hiçbir şey yoktur. Türkiye'yi uyuşturucu cennetine çevirdiler. Büyük miktarda yakalanan uyuşturucular var. Kişiler belli, kurumlar belli bir cumhuriyet savcısı bile dava açamıyor. Milyar dolarlık uyuşturucu ticareti yapıyorsun, el üstünde tutuluyorsun iktidar sahipleri tarafından. Çünkü onların deyimiyle 'kekleniyorlar'. Para veriyorlar. Memleket yangın yeri, Saray'a bak, sanki memlekette hiçbir şey yok. Ağzını açıp tek bir kelime etmiyor. E mafyadan izin alacak. 'Bunu şimdi konuşmayayım, benim sırlarım da açığa çıkar mı çıkmaz mı...'

ERDOĞAN BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

Bu ülkede bir barolar birliği vardı değil mi... Savunmayı temsil ediyor değil mi... Nerede? 128 milyar dolar gibi o da arazi. Eğer Erdoğan, her şeyin sorumlusu benim diyorsa devleti mafyaya teslim eden de Erdoğan'dır. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir milli güvenlik sorunudur.

ARTIK BU ÜLKE AK PARTİ İLE VEDALAŞMAKTADIR

Cesareti olmayan şimdi aramızdan ayrılsın. Halkımız için önemli olan konuları ele almanızı istiyorum. Bu ülke bu iktidarı artık taşıyamıyor. Bu ülkenin namuslu, onurlu, çalışan insanları bu iktidarın yalanlarını artık taşıyamıyor. Herkesin midesi kalkıyor. 19 yılın sonunda her ay bir rezilliği, bir diğer rezillikle unutturdular. Namuslu halkımız artık buna tahammül edemiyor. Biz hazır mıyız halkımızın taleplerine; değişmeye ve değiştirmeye? Artık bu ülke AK Parti ile vedalaşmaktadır. Bizim için de kiri temizleme zamanı... Sırtıma koymaya çalıştıkları tüm pisliklere rağmen hiç geri adım atmadım. Nasıl savaşacağımı biliyorsunuz. Bu bir seferdir, sefere çıkmaya hazır mıyız? Cumhuriyet'in ikinci yüz yılı için yeni seferimizi... Yeni bir siyasete, ekonomiye, namusa, Allah'a bir seferdir bizim seferimizi. Bu değişikliğe, mücadeleye hazırım; siz de hazır mısınız?

Eski tartışmalara, olumsuz siyasete dur demeye hazır mısınız? Sarılmaya, barışmaya, insanlarımızı birleştirmeye hazır mısınız? Daha çok demokrasiye, şefkate hazır mısınız? Vakit, bu iktidara veda etme vaktidir. Hadi Erdoğan, vakit tamam, seçim zamanıdır şimdi bu zaman. Allah'ını seversen seçimden kaçma. Er meydanında bekliyorum seni, zaman sandık zamanıdır, milletten korkma. Gel kardeşim, seçimi yap, sandığı koy. Devleti namusuyla birlikte aydınlığa çıkaralım, sözüm sözdür, bunu yapacağım!