DOKUZ AYDIR TUTUKLU BİR GÜN BİLE CEZAEVİNE KONULAMADI

Bilindiği gibi, Mehmet Haberal, Ergenekon soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009'daki tutuklama tarihinden bu yana bir gün bile cezaevine konulamadı.

Haberal nasıl bir “güç”se çeşitli raporlarla hastanede tutulmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Haberal için "taburcu edilmelidir" şeklinde rapor veren ancak bu raporu mahkemeden sakladıkları iddia edilen doktorlara yönelik soruşturmada ikinci kez ifadeye çağrılan Prof. Dr. Erhan Kansız, "Ergenekon örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

KILIÇDAROĞLU SAHİP ÇIKTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2. ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın yoğun bakımdaki odasının 6.5 saat aranmasıyla ilgili olarak, “Her isteyen elini kolunu sallayarak yoğun bakıma giremez” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Danıştay 8. Dairesi'nin, 2010 ALES kılavuzundaki kılık kıyafete ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurma kararını'' hatırlatması üzerine, ''yargı kararlarına herkesin saygı duyması gerektiğini, kendilerinin de saygı duyacağını'' ifade etti.

Haberal’ın “bir yolu bulunarak” dokuz aydır tutuklu olmasına rağmen bir gün bile cezaevine konulmamasına yönelik hiçbir değerlendirme yapmayan Kılıçdaroğlu, ''Haberal'ın odasının aranmasına ilişkin'' soru üzerine şöyle konuştu:

''Sayın Başbakanın, hükümet yetkililerinin kendilerine sorması gerekir. 'Acaba yoğun bakımda yatan bir hastanın odası 6 buçuk saat aranır mı, aranmaz mı?' Doktor gözetiminde olmaksızın bir başka kişinin girmesi doğru mudur, değil midir? Eğer bunlara 'doğrudur' diyorlarsa, yapılanlar da doğrudur. Eğer 'hayır bunlar yanlıştır, böyle bir şey olmaz...' Her isteyen elini kolunu sallayarak yoğun bakıma giremez. En azından yoğun bakım ünitesinin gerektirdiği koşulların kavranması lazım bir üçüncü kişinin oraya girmesi için. Öyle anlaşılıyor ki bunların hiçbirine uyulmadı. Türkiye zaten bir hukuk devleti olmaktan süratle uzaklaşıyor. Bunları da artık olağan karşılamaya başladık.''