CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumuna 1 gün kala, Ankara'nın Polatlı ilçesinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sizden alkış istemiyorum sadece ve sadece dikkatli bir şekilde dinlemenizi dinliyorum. Siz freni olmayan bir otobüse evlatlarınızı bindirir misiniz?" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı'nın komuta merkezi olarak bilinen Ankara Polatlı'daki referandum programında konuşuyor.

Konuşmasının başında kendisini alkışlayanlara, "Sizden alkış istemiyorum sadece ve sadece dikkatli bir şekilde dinlemenizi dinliyorum" diye karşılık veren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Polat'lıdayız. Milli kurtuluş mücadelisinin verildiği yerdeyiz. Bu sıradan bir seçim değil. Bir kişiyi seçmeyeceğiz. Türkiye'nin geleceğini seçeceğiz. Salondaki kadınlara sesleniyorum. Siz freni olmayan bir otobüse evlatlarınızı bindirir misiniz?" diye konuştu. Yeni anayasada Cumhurbaşkanı seçilecek kişiye çok geniş yetkiler verilmek istendiğini anlatan Kılıçdaroğlu "Buna hep birlikte ‘hayır' diyeceğiz.

'BİR MİLLETVEKİLİ BAKANA SORU SORMAYACAK DA NE YAPACAK MECLİSTE?'

Türkiye'nin geleceğini oyluyoruz. Bir milletvekili bakana soru sormayacakta ne yapacak Meclis'te? Böyle demokrasi olur mu? Bir kişi tek başına OHAL ilan edebilecek, 3 ay sonra Meclis'e gelecek. 3 ay içinde ne yaparsa. Bugün bu kararı Meclis alıyor. Bugün bu yetki Meclis'in elinden alınıyor. Kurulacak hükümetin programı TBMM'de görüşülmeyecek, güvenoyu almayacak.

'GAZİ MUSTAFA KEMAL HAYATININ HİÇBİR DÖNEMİNDE TEK ADAM OLMADI'

Polatlı'da, Milli Kurtuluş Savaşı'nın yapıldığı yerdeyiz. Atatürk'e ‘tek adamdı' diyorlar. Gazi Mustafa Kemal hayatının hiç bir döneminde tek adam olmadı. Erzurum'da, Sivas'ta, Ankara'da Meclis açıldığında tek adam mıydı? Bunu ben söylemiyorum Celal Bayar'ın kızı söylüyor…"