CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

'Esad ile görüşülsün' sözlerini hatırlatan Zeyrek'e Kılıçdaroğlu, "Esad’la görüşün’ dedim, ‘Vay efendim bir teröristle nasıl görüşelim’ dediler. O zaman Soçi’ye niye gidiyorsun? Ben deyince kıyameti koparıyorsun. İçeride Esad’a terörist diyorsun, dışarıda adamlarıyla adamların yan yana oturuyor. Sen kimi kandırıyorsun” sözleriyle yanıt verdi.

Zeyrek'in Kılıçdaroğlu ile ropörtajının kısa bir bölümü şöyle:

Kılıçdaroğlu’na 6 Şubat 2018 Salı günü bir grup gazeteciye “Türkiye Afrin’e girmemeli” derken neyi kastettiğini sordum ve şu yanıtı aldım:

“Ülkemizin sınırlarına terör örgütünün yerleşmesi, yanlış bir dış politikanın sonucudur ama şimdi Türkiye kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Fırat Kalkanı’na da, Zeytin Dalı’na da bu nedenle destek veriyoruz. Terörün sınırlarımızdan ne kadar uzaklaştırılması, bunun için Suriye’ye ne kadar girilmesi gerektiğine ordu karar verir. Ben Fırat Kalkanı’nda da Suriye’de çok derine inmenin doğru olmadığını söylemiştim. Şimdi de aynı şeyi söylüyorum. ‘300-400 bin nüfuslu bir şehre TSK’yı sokmak doğru değil’ diyorum. ‘Ne kadar az kayıp verirsek bu operasyon o kadar başarılı olur’ diyorum. ‘Bu ülkenin çocukları ölmesin’ diyorum. Neticede oraya kalmak için gitmiyoruz. Ayrıca ülkemizde 3 buçuk milyon Suriyeli var. Uygun olanları eğitin, gitsin ülkeleri için savaşsınlar. Eğitemiyorsan, bu da senin başarısızlığındır.”

ESAD TERÖRİSTSE SOÇİ’YE GİTME

Kılıçdaroğlu’na “Esad’la görüşün” sözleri nedeniyle de eleştiri oklarının hedefinde olduğunu hatırlattım. Sözlerinin arkasında durdu ve şunları söyledi:

“‘Esad’la görüşün’ dedim, ‘Vay efendim bir teröristle nasıl görüşelim’ dediler. O zaman Soçi’ye niye gidiyorsun? Ben deyince kıyameti koparıyorsun. İçeride Esad’a terörist diyorsun, dışarıda adamlarıyla adamların yan yana oturuyor. Sen kimi kandırıyorsun.”

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz