Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum AVM Kültür Merkezi'nde partililere hitap ederken öyle bir şey söyledi ki, duyanlar şaştı kaldı. CHP lideri, kış oyunları öncesi bölgeye kar yağmamasını AK Parti'nin bereketsizliğine bağladı.

YANLIŞ YAPMASIN DİYE SUSTURULDU

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları'nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına muhatap oldu. Bir basın mensubunun Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'i milletvekili adayı olarak gösterip göstermeyecekleri yönündeki sorusu ortamı gerdi. Soruya Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin engelledi. Tekin, "Önce ülkenin, Erzurum'un sorunlarını tartışalım, suyu, doğalgazı sormuyorsunuz." dedi.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI SAVUNDU

Bir başka basın mensubunun seçimler sonrası koalisyon düşünüp düşünmediği şeklindeki soruya karşılık ise Kılıçdaroğlu, "Tek başına iktidar olacağız" cevabını verdi. Danıştay'ın başörtüsü yasağıyla ilgili olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, "Danıştay'ın kararı yargı kararı. Herkes saygı duyacak. Sonuçta yargının verdiği karara bizim itiraz şansımız yok. Karara saygılı olacağız" diye konuştu.

YAĞMAYAN KARI HÜKÜMETE BAĞLADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzurum'a kar yağmamasını ise AK Parti hükümetinin bereketsizliğine bağladı. Kılıçdaroğlu, "Erzurum'a kar yağmaması mevsimsel değişiklikle ilgili. Bunun yanında hükümetin bereketsizliğine bağlamak lazım. Bu hükümetin bereketi yok, olsa Erzurum'a kar yağardı. Memlekette kar olmalı. Kamyonlarla kar taşınıyor, bereketi var mı bu AK Parti hükümetinin, bereketi olsaydı Erzurum göç vermezdi, milletvekili sayısı düşmezdi, hava kirliliği olmazdı" şeklinde konuştu.

ARKADAŞLARI DOSYA HAZIRLIYORMUŞ

TT Arena Stadı'yla ilgili bir soru üzerine ise Kılıçdaoğlu, "Arkadaşlar bu konuda dosya hazırlıyor. TT Arena Stadı'nın ihalesine kimler girmiş, kimlerin eşi var bunu araştırıyoruz" şeklinde cevap verdi. Kılıçdaroğlu daha sonra kahvehaneleri ziyaret ederek vatandaşlarla çay içip sohbet etti.