Yeni Şafak gazetesine konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim ihtimalini daha yüksek gördüğünü belirtti.

AKP ile CHP arasındaki görüşmelerin ikinci etabına geçilmesine rağmen erken seçim ihtimalini daha yüksek gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Koalisyon için iyi niyetli atılmış adımlar var ama gerçekçi olarak baktığımızda bunun bazı zorlukları var" dedi.

“Paralel yapıyı kabul etmeyiz. Her demokratik devlet paralel yapılarla mücadele eder, bu da gayet doğaldır” diyen CHP Lideri, koalisyonda aslolan unsurun ‘güven’ olduğuna dikkat çekti.

AKP'nin olası bir erken seçimde tek başına iktidarı sağlayacak çoğunluğa ulaşması durumunda dört yıllık iktidarının çok zor olacağını savunan CHP lideri, "Bu muhalefetle götüremez. Karar veremez, anayasayı değiştiremez, Kürt sorunu gibi devasa bir sorunu çözemez. Hele Ortadoğu'daki bu politika böyle devam ederse Türkiye çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalır. O nedenle koalisyon gerçekten de çok sağlıklı bir çıkış yolu" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, koalisyon için üzerinde durulması gereken öncelikleri ise şöyle açıkladı:

‘’Eğer bir hükümet kurulacaksa, bu hükümet birinci olarak 'yüksek profilli' olmalı. İkincisi, 4 yıllık süre için kurulmalı. Üç, samimi temeller üzerinde inşa edilmeli. Yani karşılıklı güven olması lazım. Eğer bu 3 koşul birarada olmazsa bu hükümet başarısız olur, ne size fayda sağlar ne de bize fayda sağlar. Bunu Sayın Davutoğlu'na da söyledim, kendileri de hak verdi. Biz tabanımızı neden koalisyon kurduğumuz konusunda elbette ikna etmeliyiz. Kuşkusuz Adalet ve Kalkınma Partisi de kendi tabanını 'CHP ile neden koalisyon kuruyoruz' hususunda ikna etmeli.’’

Röportajın tamamını okumak için TIKLAYINIZ