CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hümüket kurulmasıyla ilgili süreci tıkadığını söyledi. CHP lideri, "Sayın Davutoğlu'na düşen de, Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrı yapıp bu süreci tıkamaması yönündeki talebi dile getirmesidir" dedi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 23.00'te Ankara'ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'na, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir erken seçim kararı almasını beklemeden, gelin bir çağrıda bulunuyorum, biz Meclis içinde bir erken seçim kararı alalım" sözleriyle ilgili değerlendirmesi soruldu.

Kılıçdaroğlu, soru üzerine şunları söyledi:

Sayın Davutoğlu görevi iade etti. Dolasıyla, teamüllere uygun olan neyse onun gereğinin yapılması lazım. Yani henüz daha hükümet kurma süreci bitmiş değil. Sayın Cumhurbaşkanı bu süreci tıkıyor. Sayın Davutoğlu'na düşen de, Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrı yapıp bu süreci tıkamaması yönündeki talebi dile getirmesidir.