CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM'nin kaldırılmasıdır. Eğer terör olayı bu kadar ciddiyse niye tarih sınırlaması getiriyorsun? Tam bir aldatmaca, o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" ifadelerini kullandı.

CHP lideri, Antalya'daki toplantıda dün parlamentoda kabul edilen milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması tarafında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ancak bunun özellikle milletvekilleri tarafından yetirince dillendirilmediğini söyledi.

Mecliste kabul edilen Anayasa değişikliği çerçevesinde hiçbir bakanın dokunulmazlığının kalkmadığını, hali hazırda milletvekili dokunulmazlığının soruşturmanın ertelenmesiyle sınırlı bir olay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bugün diyelim ki herhangi bir milletvekili terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı, ihaleye fesat karıştırdı, yolsuzluk yaptı onun bugün için dokunulmazlığı var. Dün dokunuyorlardı ama bugün dokunamıyorlar" diye konuştu.

İktidar partisi tarafından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının terörle etkin mücadele için kaldırılması olarak savunulduğunu aktaran CHP lideri, "Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM'nin kaldırılmasıdır. Eğer terör olayı bu kadar ciddiyse niye tarih sınırlaması getiriyorsun? Tam bir aldatmaca, o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?" sözleriyle eleştirilerine devam etti.

Dokunulmazlıklar konusunda anayasa değişikliğinin ardından artık iktidardan terörü ortadan kaldırmalarını beklediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Göreceğiz terörü bitirecekler mi bitiremeyecekler mi? Bu yasayla terör bitecek mi bitmeyecek mi? Her gün hep beraber soracağız. Anayasayı bile değiştirdiniz 'terörü bitireceğiz' diye. Buyurun bitirin. Önlerinde ne engel var şimdi, terörü bitirmek için? Parlamentoda çoğunluğunuz var, vali sizin valiniz, kaymakam sizin kaymakamınız, emniyet sizin emniyetiniz, jandarma sizin jandarmanız, ordu sizin ordunuz. Buyrun terörü bitirin. Niye bitirmiyorlar, hangi gerekçeye sonlandıramıyorlar? Söyledim yine söylüyorum, gelen her şehit cenazesinin kanı bunların yakalarındadır. Ülkeyi bu hale bunlar getirdiler. 2002'de yönetimi devralırken terör sıfırdı. Ülkeyi kan gölüne bunlar çevirdiler."